Αναχωρεί αύριο για το Μισάτο η ελληνική ολυμπιακή ομάδα στίβου

 Runbeat Team   21:00 15-07-2021  

Αναχωρεί αύριο για το Μισάτο η ελληνική ολυμπιακή ομάδα στίβου


Έτοιμες είναι οι βαλίτσες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στίβου που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο καθώς αύριο αναχωρούν για το Μισάτο της Ιαπωνίας.

Η ελληνική ομάδα θα παραμείνει στο προπονητικό κέντρο του Μισάτο για ένα δεκαήμερο, όπου και θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της πριν αναχωρήσει για το Τόκιο. Τα περισσότερα μέλη της αποστολής θα μπουν στο ολυμπιακό χωριό στις 26 Ιουλίου, ενώ την 1η Αυγούστου θα αναχωρήσει για το Σάπορο η ομάδα των βαδιστών, αφού εκεί θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα του βάδην και του μαραθωνίου.

Η εθνική μας ταξιδεύει στην Ιαπωνία νωρίτερα με σκοπό να προσαρμοστεί στις συνθήκες και τις ώρες που επικρατούν εκεί, ενώ θα πρέπει παράλληλα να ακολουθήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να εναρμονιστούν με τα μέτρα κατά του covid-19 και φυσικά να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους. Άλλωστε κάθε αθλητής και αθλήτρια είναι υποχρεωμένος να φύγει από το Ολυμπιακό Χωριό μέχρι δύο ημέρες μετά τον τελικό του αγωνίσματος του.

Η αποστολή θα αναχωρήσει σε δύο γκρουπ. Το πρώτο θα φύγει στις 6π.μ. και θα συμμετέχουν οι Παπαχρήστου, Δουβαλίδης, Τεντόγλου, Τσιάμης, Τσινοπούλου, Βασιλείου, Αναγνωστοπούλου, Αναστασάκης, Φιλτισάκου, Ντρισμπιώτη, Παπαμιχαήλ, Σκαρβέλη, Σπανουδάκη και Φραντζεσκάκης.

Το δεύτερο γκρουπ θα αναχωρήσει στις 7:35μ.μ. και το αποτελούν οι Κώστας Φιλιππίδης, Ελένη Πόλακ και Εμμανουηλ Καραλής. Στις 20 του μηνός πετάει η Νικόλ Κυριακοπούλου, στις 22 η Κατερίνα Στεφανίδη και στις 25 η Ελισάβετ Πεσιρίδου, το τελευταίο μέλος της ομάδας, που θα φτάσει στο Τόκιο.

Αρχηγός αποστολής θα είναι ο Παναγιώτης Δημάκος και Επικεφαλής προπονητής ο Γιώργος Πομάσκι. Την αποστολή θα ακολουθήσουν ακόμη οι προπονητές: Μίτσελ Κρίερ, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Μανώλης Καραγιάννης, Ιωάννα Σιώμου, Χρήστος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Κυτέας, Κωστής Παπαμαρκάκης, Φώτης Στεφανής, Κώστας Βογιατζάκης, Ναπολέων Κεφαλόπουλος, Θανάσης Δεληγιάννης, ο γιατρός Διονύσης Χίσσας και οι φυσιοθεραπευτές Ελισάβετ Πεσιρίδου και Γιάννης Δεφίγγος.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες για τα αγωνίσματα του στίβου ξεκινούν στις 30 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 8 Αυγούστου.