Αναχώρησε για την Αττάλεια η ελληνική ομάδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην

 Runbeat Team   13:01 19-04-2024  

Αναχώρησε για την Αττάλεια η ελληνική ομάδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην


Η εθνική μας ομάδα αναχώρησε για την Αττάλεια όπου την Κυριακή θα γίνει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην με την συμμετοχή τριών ελληνικών ομάδων στο νέο αγώνισμα της Μικτής Μαραθώνιας Σκυταλοδρομίας Βάδην και μιας ακόμη στα 20 χλμ. Βάδην γυναικών.

Την ελληνική αποστολή πλαισιώνουν ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Κυριακή Φιλτισάκου, ο Ιωάννης Καυκάς και η Όλγα Φιάσκα, καθώς επίσης ο Γιώργος Κριτούλης και η Σοφία Αλικανιώτη. Το τελευταίο μάλιστα ζευγάρι έχει ήδη μια συμμετοχή μαζί στο Ντούντιντσε όπου σημείωσαν το ιστορικά πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα με επίδοση 3:18.38. Σε ατομικό αγώνισμα έχουμε την συμμετοχή της Παναγιώτας Τσινοπούλου, η οποία κυνηγά μια καλή εμφάνιση που θα την ανεβάσει στο ranking στην προσπάθεια της να είναι παρούσα στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού.

 

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην στην Αττάλεια θα εξασφαλίσουν θέση για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι οι 22 πρώτες ομάδες της Μικτής Μαραθώνιας Σκυταλοδρομίας Βάδην, αλλά μόνο στις πέντε πρώτες χώρες επιτρέπεται να προκρίνουν και δεύτερη ομάδα από αυτή τη διοργάνωση.

Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις για να κλείσουν οι 25 των Ολυμπιακών Αγώνων, θα προκύψουν από τις λίστες με τις επιδόσεις και δεν θα τις καλύψουν εκπρόσωποι χωρών που έχουν ήδη προκριθεί.

Δείτε όλες τις πληροφορίες για τη διοργάνωση εδώ.

Πηγή: segas.gr