Anita Wlodarczyk: Πέρασε από συμπληγάδες και έγραψε ιστορία στο Τόκιο

 Runbeat Team   15:51 12-08-2021  

Anita Wlodarczyk: Πέρασε από συμπληγάδες και έγραψε ιστορία στο Τόκιο


Βαίνοντας προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πέντε αθλήτριες είχαν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία και να γίνουν οι πρώτες που θα έχουν κερδίσει τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια μετέχοντας μόνο σε ένα αγώνισμα.

Η Shelly-Ann Fraser-Pryce έχασε για ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου το χρυσό μετάλλιο στα 100μ., η Valerie Adams κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία, η Sandra Perkovic έμεινε εκτός βάθρου στη δισκοβολία και η Barbora Spotakova δε βρέθηκε στον τελικό του ακοντισμού.

Όλο το βάρος έπεσε στις πλάτες της Anita Wlodarczyk στη σφυροβολία. Η πρωταθλήτρια από την Πολωνία στα 36 της χρόνια διεκδικούσε το τρίτο της χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδα καθώς είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου τόσο το 2012 στο Λονδίνο όσο και το 2016 στο Ρίο. Μία αθλήτρια που έχει κερδίσει αμέτρητα μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κατέχοντας το Παγκόσμιο ρεκόρ του αγωνίσματος.

Η σπουδαία αυτή αθλήτρια χρειάστηκε να ξεπεράσει ένα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Μάλιστα το 2019 υποβλήθηκε σε εγχείρηση και η συμμετοχή της στο Τόκιο ήταν αμφίβολη. Το γεγονός ότι η κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου μετατέθηκε για το 2021 λόγω του covid 19 φαίνεται ότι έσωσε την Wlodarczyk. Οι δώδεκα επιπλέον μήνες της έδωσαν τη δυνατότητα να ξεπεράσει τον τραυματισμό της και να ταξιδέψει στο Τόκιο σε καλή κατάσταση.

Παράλληλα η μεγαλύτερη αντίπαλός της, η Παγκόσμια πρωταθλήτρια DeAnna Price τραυματίστηκε λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και παρότι βρέθηκε στο Τόκιο δεν ήταν σε θέση να διεκδικήσει κάτι καλό και έμεινε 8η με καλύτερη βολή στα 73.09μ.

Αντίθετα η Wlodarczyk βρήκε τον καλό της εαυτό και με καλύτερη βολή στα 78.48μ. κατέκτησε το τρίτο χρυσό της Ολυμπιακό μετάλλιο στη σφυροβολία και έγινε η πρώτη γυναίκα αθλήτρια που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

«Το μετάλλιο είναι πολύ ωραίο και βαρύ κάτι που δείχνει και τις δυσκολίες που πέρασα για να το φορέσω στο λαιμό μου», δήλωσε η Wlodarczyk ενθουσιασμένη για το μοναδικό επίτευγμά της… 

Ο πίνακας με τις… χρυσές αθλήτριες των Ολυμπιακών Αγώνων…