Άνοιξαν οι εγγραφές για τον karpenos Trail 2

 Runbeat Team   12:56 23-05-2024  

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον karpenos Trail 2


Την 1η Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το karpenos Trail 2 στην Ανατολική Πίνδο.

Μετά την περυσινή επιτυχία οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού του για φέτος ευελπιστώντας σε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή. Στο αγωνιστικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται οι εξής αγώνες: Karpenos Trail 27,5km, Karpenos temple run 11,5km, Karpenos entry race 5km και Kalpous trekking route 4km.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους πατώντας ΕΔΩ.

Οι διοργανωτές έδωσαν όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα δημοσιεύοντας την προκήρυξη, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Ο Αθλητικός Ορειβατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πριονίων Γρεβενών «ΚΑΛΠΟΥΣ» διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ και του ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ στις 01/09/2024 την σειρά αγώνων «KARPENOS TRAIL»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024

ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Karpenos Trail 27,5km 08:30π.μ.

Karpenos temple run 11,5km 9:00π.μ

Karpenos entry race 5km 09:00π.μ.

Kalpous trekking route 4km 9:15π.μ.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ (KARPENOS TRAIL)

Η αφετηρία και ο τερματισμό του αγώνα θα γίνει στα Πριόνια Γρεβενών, ο αγώνας έχει συνολικό μήκος 27,5χιλιομετρα και 1.450 μέτρα συνολικής κάθετης ανάβασης και διέπεται από βαθμολογία I.T.R.A. 1 - I.T.R.A. NATIONAL LEAGUE και ειναι αγώνας QUALIFIER 20M για τους αγωνες UTMB WORLD SERIES με δείκτη αξιολόγησης INDEX.

Η διαδρομή θα διασχίσει μέσω αρχαίων μονοπατιών και παλιών δασικών δρόμων την ανατολική προέκταση της οροσειράς της Πίνδου φτάνοντας στην περιοχή του Προφήτη Ηλία και από εκεί στα «Φονικά», στην κάθοδο μέσω ενός παλιού συνδέσμου θα περάσει δίπλα από το « ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΑΠΩΝ» φθάνοντας στο χωριό της Καλλιθέας Γρεβενών και μετέπειτα πάλι από δασικούς δρόμους και αρχαία καλντερίμια διαγράφοντας έναν κύκλο θα τερματίσει στον Ναό του Αγίου Αθανασίου Πριονιών (σημείο αφετηρίας και τερματισμού)

Σταθμοί υδροτροφοδοσίας στο 6,5km-11km -17km-22km , και στον τερματισμό γεύμα αποκατάστασης.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ (KARPENOS TEMPLE RUN)

Αφετηρία και τερματισμό του αγώνα θα γίνει στα Πριόνια Γρεβενών, μέχρι το 7,5 χιλιόμετρο οι δύο αγώνες ακολουθούν την ίδια διαδρομή σε πετρόστρωτα καλντερίμια της τότε αρχαίας πόλης των ΧΛΑΠΩΝ, αποκομώντας στα πρώτα 6km 600 μέτρα κάθετης ανάβασης, η συνέχεια του αγώνα θα γίνει μέσω παλιού δασικού δρόμου περνώντας μέσα σε βραβευμένο δάσος από οργανισμούς και θα επιστρέψει στον Ναό του Αγίου Αθανασίου μεσω του πρώτου ανοδικού χιλιομέτρου (αντιθετη φορά ) διανύοντας την απόσταση των 11,5 χιλιομέτρων έχοντας επιβαρυνθεί με 730 μετρα συνολικής κάθετης ανάβασης.

Σταθμοί υδροτροφοδοσίας 6,5km και στον τερματισμό γεύμα αποκατάστασης.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ (KARPENOS ENTRY RACE)

Εκκίνηση του αγωνα θα είναι ο Άγιος Αθανάσιος όπως και στις δύο μεγαλύτερες διαδρομές, η διαδρομή θα διαγραφεί έναν κύκλο περίπου 5 χιλιομέτρων με 300+ μέτρα κάθετης ανάβασης και οι συμμετέχοντες θα τερματίσουν στο σημείο εκκίνησης.

Σταθμοί υδροτροφοδοσίας, στον τερματισμό του αγώνα θα δοθεί γεύμα αποκατάστασης.

Αναμνηστικά μετάλλια θα δοθούν στους τερματίσαντες και των δύο αγώνων εντός των χρόνων αποκλεισμού που ορίζονται στις 6 ώρες για τον κύριο αγώνα και στις 3 ώρες για τον μικρότερο αγώνα.

Στους αγώνες μπορούν να λάβουν μέρος άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους, και στην πεζοπορική διαδρομή παιδιά άνω των 12 ετών με την υποχρεωτική συνοδεία και αποκλειστική ευθύνη των γονέων τους.

Ο κάθε συμμετέχων αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου πριν τον αγώνα και υποχρεούται να συμπληρώσει την σχετική υπεύθυνη δήλωση μέσω ψηφιακής πλατφόρμας κατά την διάρκεια της ηλεκτρονικής εγγραφής.

ΣΗΜΑΝΣΗ

Για την σήμανση όλων των διαδρομών θα χρησιμοποιηθεί ταινία σήμανσης έργων δύο χρωμάτων, και σε ανοιχτά πετρώδη σημεία κόκκινη μπογιά.

Σήμανση θα υπάρχει ανά 40 μέτρα κάτι που καλύπτει όλα τα νεκρά σημεία και εξασφαλίζει τυχόν αποπροσανατολισμό των συμμετεχόντων.

Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα τροποποίησης των διαδρομών και η ενημέρωση θα γίνεται μέσω της σελίδας στο Facebook.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Οι εγγραφές των αγώνων ανοίγουν Πέμπτη 23 Μαΐου.

Οι εγγραφές τόσο για τους τρεις αγώνες όσο και για την πεζοπορική διαδρομή θα γίνονται και θα διαχειρίζονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της athletopia, μιας εταιρείας spin off του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

KARPENOS TRAIL

Ατομική εγγραφή 20€ ομαδική εγγραφή 15€ (από 10 άτομα και επάνω).

ΠΑΚΕΤΟ KARPENOS TRAIL

1. Βαθμολογία ITRA και UTMB INDEX

2. αναμνηστικός ρουχισμός του αγώνα

3. Τοπικά προϊόντα του αγώνα.

4. γεύμα μετά τον αγώνα.

5. τροφοδοσία στη διαδρομή του αγώνα (σε 4 σταθμούς)

6. αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού (για όσους τερματίσουν εμπρόθεσμα)

7. υπηρεσίες ηλεκτρονικής χρονομέτρησης timing4s.

8. ιατρικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και διάσωσης με δυνατότητα μεταφοράς φορητού απινιδωτή του αγώνα ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

9.Επίγεια και εναέρια φωτογραφική και βιντεοληπτική επαγγελματική κάλυψη

TEMPLE RUN

Ατομική εγγραφή 13€ ( δεν υποστηρίζεται ομαδικη εγγραφή )

ΠΑΚΕΤΟ TEMPLE RUN

1. αναμνηστικός ρουχισμός του αγώνα

2. Τοπικά προϊόντα του αγώνα.

3.γεύμα μετά τον αγώνα

4. τροφοδοσία στη διαδρομή του αγώνα (σε 1 σταθμό)

5. αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού (για όσους τερματίσουν εμπρόθεσμα)

6.υπηρεσίες ηλεκτρονικής χρονομέτρησης timing4s

7.ιατρικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και διάσωσης με δυνατότητα μεταφοράς φορητού απινιδωτή του αγώνα ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

8. Επίγεια και εναέρια φωτογραφική και βιντεοληπτική επαγγελματική κάλυψη

ΠΑΚΕΤΟ KARPENOS ENTRY RACE

Ατομική εγγραφή 7€ (δεν υποστηρίζεται ομαδικη εγγραφή).

1. Τοπικά προϊόντα του αγώνα.

2.γεύμα μετά τον αγώνα

3.αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού (για όσους τερματίσουν εμπρόθεσμα)

4.υπηρεσίες ηλεκτρονικής χρονομέτρησης timing4s

5.ιατρικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και διάσωσης με δυνατότητα μεταφοράς φορητού απινιδωτή του αγώνα ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

6.Επίγεια και εναέρια φωτογραφική και βιντεοληπτική επαγγελματική κάλυψη

KALPOUS TREKKING ROUTE

Ατομική εγγραφή 5€ (δεν υποστηρίζεται ομαδική εγγραφή).

ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΛΠΟΥΣ TREKKING ROUTE

.Ιατρικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και διάσωσης με δυνατότητα μεταφοράς φορητού απινιδωτή του αγώνα ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

. Γεύμα αποκατάστασης με το πέρας της πεζοπορικής διαδρομής.

.Φωτογραφική κάλυψη κατά την εκκίνηση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Σε περίπτωση ματαίωσης του αγώνα για οποιονδήποτε λόγο, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής εντός 30 ημερών. Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα σε νέα ημερομηνία, δεν επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής.

• ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Για τον αγώνα KARPENOS TRAIL θα υπάρξουν οι παρακάτω κατηγορίες :

Γενική Κατηγορία Ανδρών – Γυναικών

Άνδρες (18-35)

Άνδρες (36-50)

Άνδρες (51+)

Γυναίκες (18-35)

Γυναίκες (36-50)

Γυναίκες (51+)

Για να υπάρξει βράβευση στις ηλικιακές κατηγορίες θα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον 6 αθλητές.

Στον 1ο και στην 1η κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα απονεμηθεί έπαθλο, ενώ στους 2ο, 3ο και 2η, 3η θα απονεμηθούν μετάλλια.

Οι νικητές της γενικής κατηγορίας εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες.

Στον αγώνα TEMPLE RUN θα υπάρξει μια κατηγορία : Γενική Κατηγορία Ανδρών- Γυναικών

• AΠΟΝΟΜΕΣ:

Οι απονομές των αγώνων θα γίνουν μόλις σταματήσει η χρονομέτρηση του αγώνα Karpenos Trail.

• ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ:

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα θα αναλάβει η εταιρεία timing4s και τα αποτελέσματα των αγώνων θα είναι διαθέσιμα σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας αυτής.

• ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ:

Επιτρέπεται η χρήση μπατόν, , GPS, κινητού τηλεφώνου, ορειβατικών σακιδίων πλατης-υδροδοσιας (camelback) και μέσης.

• ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ:

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίζουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θέλουν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να σεβαστεί τον συναθλητή του.

Εξέτασης από γιατρό της οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

• ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:

Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από ιατρό. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους.

• ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ:

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, τυχόν αλλαγές του αγώνα θα αναρτώνται στην σελίδα facebook karpenos trail που διατηρεί η διοργάνωση.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Η παραλαβή των αριθμών θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των αγώνων 01/09/2024 από τις 07:00-08:00 και για τους δύο αγώνες για την ομαλή λειτουργία της διοργάνωσης.

Αριθμοί συμμετοχής (αριθμός & όνομα δρομέα σε ανθεκτικό, αδιάβροχο χαρτί tyvek)με ενσωματωμένο κατάλληλα προγραμματισμένο ηλεκτρονικό τσίπ καταγραφής χρόνου (UHFRFID). Ο κάθε αριθμός συμμετοχής θα παραδοθεί στον συμμετέχοντα σε ταυτοποιημένο φάκελο που θα συμπεριλαμβάνει 4 παραμάνες.

Σημείο παραλαβής το κεντρικό κατάστημα-καφενειο-ψησταρια Πριονίων.

• ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη σκουπιδιών – αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής.

Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Απόρριψη υλικών συσκευασίας σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επιφέρει την ποινή αποκλεισμού του αθλητή.

Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σωστής κατεύθυνσης.

Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παραπάνω και να υπακούσουν σε τυχόν υποδείξεις των διοργανωτών του αγώνα. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση, έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης οποιαδήποτε παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην διοργανώτρια αρχή.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Συνεργαζόμενα ξενοδοχεία

LA MOARA boutique hotel. (2462 086401) Κρανία Γρεβενών 15 λεπτά από την εκκίνηση.

Τσιάρας Αθανάσιος (6979229554) Πριόνια Γρεβενών .

Θα υπάρξουν εγκαταστάσεις (ΣΧΟΛΕΙΟ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ) με ρεύμα, θέρμανση και καινούργιες τουαλέτες που θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν έναν αρκετά μεγάλο αριθμό συμμετοχών με ατομικό sleeping bag, όπου θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα βουνά και στα χωριά την Πίνδου όπως και να μελετήσουν την ιστορική πλούσια βιβλιοθήκη των Πριονίων».