Άνοιξε η εφαρμογή «Road to Paris 2024» που παρουσιάζει τους αθλητές που βρίσκονται σε τροχιά πρόκρισης

 Runbeat Team   11:34 24-10-2023  

Άνοιξε η εφαρμογή «Road to Paris 2024» που παρουσιάζει τους αθλητές που βρίσκονται σε τροχιά πρόκρισης


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία παρουσίασε το «Road to Paris 2024», ένα διαδικτυακό εργαλείο που βοηθά τους αθλητές, τα μέσα ενημέρωσης και τους φίλους του κλασικού αθλητισμού να παρακολουθούν τη διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους.

Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης, ανά αγώνισμα, χώρα και παρουσιάζει την κατάσταση πρόκρισης των αθλητών και αθλητριών. Δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να έχουν μία πλήρη εικόνα για το ποιοι είναι κοντά στο να αποκτήσουν ή έχουν ήδη εξασφαλίσει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και όλο αυτό γίνεται σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα ενημερώνεται αυτόματα μετά από κάθε μίτινγκ που συμπεριλαμβάνεται στην προκριματική Περίοδο για το «Παρίσι 2024», η οποία λήγει στις 5 Μαΐου για τον μαραθώνιο και στις 30 Ιουνίου για όλα τα άλλα αγωνίσματα.

 

Ακολουθώντας το πρότυπο πρόκρισης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, το σύστημα προκρίσεων βασίζεται σε δύο κατηγορίες. Το 50% των αθλητών αφορά αυτούς που θα εξασφαλίσουν την πρόκριση μέσα από τα όρια και το υπόλοιπο 50% αφορά τους αθλητές που θα προκριθούν μέσα από την παγκόσμια κατάταξη. Το Road to Paris 2024 παρουσιάζει μόνο όσους βρίσκονται σε τροχιά πρόκρισης. Οι τελικές συμμετοχές θα δημοσιευτούν λίγο πριν την έναρξη των Αγώνων.

Μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή πατώντας ΕΔΩ.