Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Είναι απίστευτο, είναι απάντηση σε όσους με αμφισβήτησαν πέρυσι»

 Παναγιώτης Βότσης   14:43 20-08-2022  

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Είναι απίστευτο, είναι απάντηση σε όσους με αμφισβήτησαν πέρυσι»


 *Αποστολή Runbeat στο Μόναχο

Για να πάρει την απόφαση να τρέξει και στα 20 χιλιόμετρα, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πίστευε ξεκάθαρα ότι μπορούσε να ανταπεξέλθει. Ίσως δεν ήξερε πως θα αντιδρούσε το σώμα της.

Η ψυχή, όμως φαίνεται ότι είχε αρκετή δύναμη για να ωθήσει το σώμα σε έναν ακόμη θρίαμβο.

 

Και για την ίδια ήταν κάτι πρωτόγνωρο. «Απίστευτο! Δεν ξέρω τι να πω. Ήξερα πως είμαι καλά. Πίστευα σε γρήγορη κούρσα και ζήτησα να μπω. Μπορούσα να κάνω και το πανελλήνιο ρεκόρ. Μπήκα μπροστά και πήγα να τελειώσω την κούρσα γιατί ήξερα πως μπορούσα», είπε στις πρώτες της δηλώσεις και πρόσθεσε: «Οι κοπέλες ανέβαζαν ρυθμό και έπεφταν. Εγώ ήμουν σταθερή. Δεν βιάστηκα, είχα υπομονή ήμουν σταθερή και μετά μπορούσα να ανεβάσω γιατί ήμουν ξεκούραστη. Τις περίμενα.

Αγαπώ τους αγώνες με τη βροχή. Ήξερα πως ήταν η μέρα μου. Με ήλιο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Σήμερα ξέκλεψα λίγο από τις οδηγίες του προπονητή. Ήμουν μπροστά και ήθελα την νίκη».

Ερωτηθείς για το πώς αποφάσισε να τρέξει μετά από λίγα 24ωρα που είχε ολοκληρώσει τον αγώνα των 35χλμ βάδην είπε: «Τη δεύτερη ημέρα ένιωθα καλά και ένιωθα πως μπορούσα να είμαι στη δεκάδα. Ήταν ο στόχος. Όταν είδα πως μπορώ να είμαι στην επτάδα ένιωθα καλά και ξεκούραστη. Όταν είδα τα κορίτσια να κουράζονται τα έδωσα όλα. Είχα ανάγκη τους Έλληνες που ήρθαν. Και εγώ και ο προπονητής μου είχαμε αμφιβολίες για το αν θα κατέβω. Ένιωθα καλά σε ένα 60%. Δεν πίστευα πως θα ήμουν στα μετάλλια. Στα 35χλμ ήταν πιο αργή η κούρσα. Σήμερα η κούρσα ήταν πολύ περίεργη. Ήξερα ότι έχω πολύ δυνατές αντίπαλες και έμεινα πίσω για να παρακολουθώ. Περίμενα να είναι η Πολωνή και η Ισπανίδα μπροστά. Δεν πίστευα ότι μπορώ να πάω τόσο καλά, αλλά ένιωσα πολύ καλά στην κούρσα. Το χάρηκα. Βγήκα για να διασκεδάσω. Ήταν πολύ σημαντικό ότι όλη ομάδα ήταν εδώ. Πήρα τα πάνω μου. Το κλίμα ήταν απίστευτο.

Είναι δύσκολο να το διαχειριστώ. Να δω τα συναισθήματά μου και να τα διαχειριστώ. Μετά όλα τα άλλα. Δεν έτρεχα μόνη μου σήμερα και έτρεξα για όλους όσους ήταν δίπλα μου και με πίστεψαν».

«Δεν αφήνω πράγματα στη μέση. Δε θέλω να μου πουν ότι τα παράτησα. Πριν ένα χρόνο αμφισβητήθηκα σαν πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Κύπελλο. Ότι ήταν άδειο το αγώνισμα και κέρδισα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς γιατί με βοήθησαν να φτάσω εδώ. Ήθελα να τους δείξω ότι δεν ήταν άδειο το αγώνισμα, αλλά εγώ ήμουν καλή και το κέρδισα δίκαια».

Ερωτηθείς για το Πανελλήνιο ρεκόρ είπε: «Δεν ήξερα ότι είμαι τόσο κοντά στο Πανελλήνιο ρεκόρ. Δεν κοίταξα το ρολόι να δω έβλεπα μόνο τα περάσματά μου. Δεν είδα ότι είμαι μόνο 5 δευτερόλεπτα μακριά από το ρεκόρ γιατί θα το κυνηγούσα στο τέλος».

Για τον κόσμο είπε: «Ήταν η δύναμή μου για να τρέξω ακόμα και να κερδίσω. Τους ευχαριστώ».

Αναφερόμενη στην ώρα της απονομής τόνισε ότι «αυτή τη φορά ήθελα να τραγουδήσω των Εθνικό ύμνο. Στα 35χλμ ήμουν πολύ συγκινημένη και δεν τα κατάφερα. Είναι απίστευτο το συναίσθημα, είναι απίστευτο ότι κέρδισα άλλο ένα χρυσό μετάλλιο».

Τέλος όσον αφορά στο μέλλον είπε: «Έχουμε στόχους, πρώτα το Παγκόσμιο και μετά οι Ολυμπιακοί. Θα το κυνηγήσουμε είναι στους στόχους μας».