Ένα ακόντιο παραδοχής και εμψύχωσης για την Ελίνα Τζένγκο (vid)

 Runbeat Team   9:25 24-08-2022  

Ένα ακόντιο παραδοχής και εμψύχωσης για την Ελίνα Τζένγκο (vid)


Όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον του ελληνικού ακοντισμού κάτι καλό θα συμβεί. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα πήγε αρκετές φορές στο αεροδρόμιο αυτές τις ημέρες για να υποδεχτεί τους θριαμβευτές του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μονάχου, όμως το χθεσινό απόγευμα ήταν πιο ιδιαίτερο.

 

Η «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1982 στον ακοντισμό πήγε να υποδεχτεί την «χρυσή» πρωταθλήτρια Ευρώπης 2022, Ελίνα Τζένγκο και η συγκίνησή της δεν μπορούσε να κρυφτεί.

Το συμβολικό δώρο που επεφύλαξε στην νεαρή ακοντίστρια μαρτυρά και τη διαφορετικότητα της υποδοχής.

Η Σοφία Σακοράφα, αφού αρχικά αγκάλιασε και συνεχάρη την Ελίνα Τζένγκο, στη συνέχεια της προσέφερε ένα  ακόντιο με την υπογραφή της και με το μήνυμα που έλεγε επάνω “Άμμες δε γ’ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες”, που σημαίνει “Εμείς όμως θα γίνουμε καλύτεροι”.

Ήταν μία κίνηση αποδοχής και κίνητρου για την Τζένγκο που στα 20 της χρόνια κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Μόναχο και σίγουρα το μέλλον της ανήκει.


Στις δηλώσεις της η Ελίνα Τζένγκο τόνισε: «Ήταν μοναδική εμπειρία και ήρθε μια σπουδαία επιτυχία. Κατάφερα να φτάσω στο στόχο μου και σε αυτό βοήθησε και το ότι στη διάρκεια της χρονιάς πήγα σε πολλούς αγώνες στο εξωτερικό», είπε η Τζένγκο που αναφέρθηκε και στις συνθήκες προπόνησης. «Δυσκολίες δεν έχω μόνο εγώ, αλλά όλοι οι αθλητές σε όλη την Ελλάδα και ευελπιστώ πως μετά από τις σπουδαίες αυτές επιτυχίες που σημειώσαμε όλοι, ελπίζω η κατάσταση να βελτιωθεί. Ευελπιστώ για το καλύτερο για όλους.

Μαζί με την Τζένγκο στην Ελλάδα έφτασαν και τα τελευταία μέλη της ελληνικής αποστολής.