Αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ από σήμερα στο Βίλνιους για το Γκαλά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας

 Runbeat Team   16:43 18-10-2023  

Αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ από σήμερα στο Βίλνιους για το Γκαλά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας


Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας βρίσκεται από σήμερα στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου τις επόμενες τρεις ημέρες θα χτυπήσει η καρδιά του ευρωπαϊκού στίβου.

Το Γκαλά ανάδειξης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της χρονιάς στη γηραιά ήπειρο θα είναι η κορυφαία στιγμή του τριημέρου, ωστόσο συγκρότηση του αγωνιστικού προγράμματος του 2024 θα είναι το σημαντικότερο θέμα που θα απασχολήσει τους εκπροσώπους των εθνικών Ομοσπονδιών.

Ο διευθυντής Αγώνων του ΣΕΓΑΣ Ανδρέας Γκόγκας, ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Μελέτογλου και τεχνικός διευθυντής αναπτυξιακών κατηγοριών Στέφανος Ματάκης ταξίδεψαν σήμερα για τη Λιθουανία όπου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις εργασίες των συνεδρίων και να παρακολουθήσουν το Γκαλά βράβευσης των κορυφαίων της χρονιάς (Σάββατο 21/10).

Οι εργασίες για το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2024 θα γίνουν το απόγευμα της Πέμπτης (19/10), ενώ το πρωί του Σαββάτου θα συνεδριάσει και η Βαλκανική Ένωση.

 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα είναι δίχως αμφιβολία το σημαντικότερο γεγονός του επόμενου έτους, ωστόσο για τον ευρωπαϊκό στίβο, η διοργάνωση της Ρώμης θα έχει μεγάλη βαρύτητα.

Το βράδυ του Σαββάτου η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου θα βραβεύσει τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του 2023. Μια εκδήλωση που έχει και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, αφού ανάμεσα στους τρεις φιναλίστ στους Άνδρες είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου. Ο νικητής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης και στο Παγκόσμιο ανοιχτού της Βουδαπέστης είναι για δεύτερη φορά υποψήφιος και διεκδικεί τον τίτλο μαζί με τους Μόντο Ντουπλάντις (επί κοντώ- Σουηδία) και Τζέικομπ Ινγκεμπρίτσεν (5.000μ.-Νορβηγία). Στις γυναίκες τον τίτλο των κορυφαίων διεκδικούν οι Φέμκε Μπολ (400μ. εμπ.-Ολλανδία), Γιάροσλαβ Μάχουτσικ (ύψος- Ουκρανία), Μαρία Πέρεζ (βάδην- Ισπανία).

Στη διάρκεια του Γκαλά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου θα βραβεύσει τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτη Δημάκο ως απερχόμενο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑ, με δυο θητείες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι του European Athletics στο YouTube.