Απ’ τον Μαραθώνιο του Βερολίνου ξεκινά το μεγάλο στοίχημα της World Athletics

 Runbeat Team   15:18 23-09-2021  

Απ’ τον Μαραθώνιο του Βερολίνου ξεκινά το μεγάλο στοίχημα της World Athletics


Από το Βερολίνο θα ξεκινήσει την προσεχή Κυριακή 26/9 η σειρά των Μαραθωνίων που είναι ενταγμένοι στο World Athletics Elite Platinum Label της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.

Η σειρά θα περιλαμβάνει επτά μεγάλους διεθνείς αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν τους επόμενους τρεις μήνες σε Βερολίνο, Λονδίνο, Σικάγο, Βοστώνη, Άμστερνταμ, Νέα Υόρκη, ενώ η αυλαία θα πέσει το Δεκέμβριο στη Βαλένθια. Κορυφαίοι δρομείς από όλο τον κόσμο αναμένεται να δώσουν το «παρών» κυνηγώντας προσωπικές επιδόσεις και ρεκόρ.

Το μεγάλο στοίχημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είναι η διεξαγωγή έξι μαραθωνίων σε έξι εβδομάδες! «Παίζοντας» λίγο με την απόσταση των 42,195 χιλιομέτρων έχει τεθεί ως στόχος να διεξαχθούν έξι μαραθώνιοι σε 42 ημέρες.

Πρώτος σταθμός αποτελεί ο Μαραθώνιος του Βερολίνου στις 26 Σεπτεμβρίου που αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος μαραθώνιος μετά την πανδημία. Η παρουσία των Αιθιόπων Kenenise Bekele και Hiwot Gebrekidan ξεχωρίζει από τους συμμετέχοντες. Ο πρώτος θα προσπαθήσει να πετύχει την τρίτη του νίκη στην πρωτεύουσα της Γερμανίας σε μία διαδρομή που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν 11 παγκόσμια ρεκόρ. Η δεύτερη ξεκινά ως φαβορί για τη νίκη, όμως κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Στον αγώνα αναμένεται να πάρουν μέρος 25.000 δρομείς από όλο τον κόσμο.