Απίστευτο: Πασίγνωστη δρομέας «έκλεψε» σε αγώνα χρησιμοποιώντας όχημα για 2,5 μίλια!

 Runbeat Team   9:26 20-04-2023  

Απίστευτο: Πασίγνωστη δρομέας «έκλεψε» σε αγώνα χρησιμοποιώντας όχημα για 2,5 μίλια!


Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Μία από τις κορυφαίες δρομείς της Σκωτίας, η Joasia Zakrzewski κατέκτησε την 3η θέση στον Ultras Manchester - Liverpool απόστασης 50 μιλίων, ωστόσο στη συνέχεια ακυρώθηκε καθώς διαπιστώθηκε ότι για περίπου 2,5 μίλια ταξίδεψε με αυτοκίνητο!

Τη διαπίστωση αυτή την έκαναν οι διοργανωτές με βάση την καταγραφή του GPX, το οποίο έδειξε ότι κάλυψε την απόσταση σε μόλις ένα λεπτό και 40 δευτερόλεπτα.

 

Ένας φίλος της 47χρονης αθλήτρια είπε ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία και γι’ αυτό συνέβη αυτό, ωστόσο η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ομοσπονδίας της Μεγάλης Βρετανίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν υπήρξαν πληροφορίες ότι ένας δρομέας είχε αποκτήσει πλεονέκτημα με αθέμητο τρόπο.

Ο διευθυντής του αγώνα, Wayne Drinkwater, τόνισε για το συμβάν: «Το ζήτημα έχει διερευνηθεί και, έχοντας εξετάσει τα δεδομένα από το σύστημα παρακολούθησης αγώνων, τα δεδομένα GPX, τις μαρτυρίες και από τα όσα είπε η ίδια η συμμετέχουσα, αποφασίστηκε να αποκλειστεί η συγκεκριμένη αθλήτρια από τον αγώνα καθώς όντως έκανε χρήση οχήματος σε ένα κομμάτι της διαδρομής».

Έτσι την 3η θέση στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου κατέκτησε η Mel Sykes.

Η όλη ιστορία έχει σοκάρει τους φίλους του δρομικού κινήματος της Μεγάλης Βρετανίας καθώς η Joasia Zakrzewski είναι από τις πιο γνωστές δρομείς της χώρας με τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό της. Τον περασμένο Φεβρουάριο κέρδισε τον αγώνα των 48 ωρών στον υπερμαραθώνιο της Ταϊπέι στην Ταϊβάν σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση των 255 μιλίων (411,5χλμ).

Εκπροσώπησε την Μ. Βρετανία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 100χλμ της IAU, κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο το 2011 και το χάλκινο το 2014 και το 2015.

Εκπροσώπησε επίσης την ομάδα της Σκωτίας στον μαραθώνιο στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας της Γλασκώβης το 2014.

Το 2020, σε ηλικία 44 ετών, κέρδισε μια 24ωρη διοργάνωση στην Αυστραλία απόστασης 236.561 χλμ.

Έχει σημειώσει πολλά ρεκόρ, όπως το σκωτσέζικο ρεκόρ 24 ωρών, το βρετανικό ρεκόρ 200χλμ και το σκωτσέζικο ρεκόρ 100 μιλίων.