Από ανακοπή καρδιάς «έφυγε» η 22χρονη αθλήτρια στίβου από τα Χανιά

 Runbeat Team   15:42 15-06-2022  

Από ανακοπή καρδιάς «έφυγε» η 22χρονη αθλήτρια στίβου από τα Χανιά


Θρήνος, δάκρυα και βουβός πόνος για τους κατοίκους του χωριού Παλαιά Ρούματα στα Χάνια, που δεν μπορούν να πιστέψουν πώς η πανέμορφη Γεωργία με το γλυκό χαμόγελο έφυγε από τη ζωή τόσο νωρίς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας, η 22χρονη φοιτήτρια δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας και κατέληξε από ανακοπή καρδιάς αγνώστου αιτίας. Πλέον, αναμένονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που θα δείξουν τα ακριβή αίτια θανάτου της αθλήτριας.

 

Η Γεωργία Σολανάκη που σπούδαζε στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, είχε τόσα όνειρα για το μέλλον, ήταν άριστη στα μαθήματά της, υπόδειγμα φοιτήτριας και συνεπής αθλήτρια. Οι καθηγητές της μιλούν για εκείνη με τα καλύτερα λόγια και τονίζουν ότι ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι του αθλητισμού. Η μοίρα ωστόσο, επεφύλασσε την πιο τραγική κατάληξη γι’ αυτή την ευγενική ψυχή με τον εξαίσιο χαρακτήρα.

Η 22χρονη που ανήκε σε σωματείο της ιδιαίτερης πατρίδας της και μάλιστα στα τέλη του Απριλίου συμμετείχε στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών αλλά και στην ομάδα του Θησέα, είχε εκπληκτικές επιδόσεις όχι μόνο στο μήκος, αλλά και στα 100μ.

Κατέρρευσε ξαφνικά

Όλα όμως χάθηκαν μέσα σε μια στιγμή, όταν η 22χρονη που βρισκόταν στο στάδιο του ΤΕΦΑΑ για την καθιερωμένη της προπόνηση, κατέρρευσε ξαφνικά, τη στιγμή που στην περιοχή επικρατούσαν ακραίες καιρικές συνθήκες. Στην 22χρονη έγινε ΚΑΡΠΑ από τον γιατρό του γηπέδου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο πατέρας της δίνει σκληρή μάχη τα τελευταία χρόνια

Τη σορό της άτυχης Γεωργίας έχουν πάει να παραλάβουν από την Κομοτηνή ο θείος και η θεία της, καθώς ο πατέρας της εδώ και δύο χρόνια δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Η οικογένεια έχει δοκιμαστεί πολύ το τελευταίο διάστημα. Όπως αναφέρει συγχωριανός της Γεωργίας, δεν υπάρχουν λόγια για να παρηγορήσει κανείς τους γονείς του νεαρού κοριτσιού:

«Οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν εδώ και δυο χρόνια τον δικό τους πόνο διότι ο πατέρας της Γεωργίας είχε διαγνωστεί με καρκίνο κι έκανε χημειοθεραπείες. Τώρα συνέβη αυτό το κακό. Τι να τους πεις, πως να τους παρηγορήσεις τους γονείς αυτούς αλλά και την μεγαλύτερη αδελφή της. Το παιδί αυτό μεγάλωσε εδώ ανάμεσα μας. Το ξέρουμε από την ημέρα που γεννήθηκε. Δεν είχε φύγει ποτέ από εδώ μόνο όταν πέρασε στην Κομοτηνή και έφυγε για σπουδές. Κρίμα μεγάλος ο πόνος. Οι γονείς του είναι εδώ οι θείοι της έφυγαν για την Κομοτηνή, προκειμένου να παραλάβουν το παιδί και να το φέρουν να κάνουμε εδώ την κηδεία του» δήλωσε στο protothema.gr.

 

Υπενθυμίζεται ότι η 22χρονη φορούσε ένα smartwatch το οποίο κατέγραφε τους χρόνους αλλά και τους παλμούς της. Το ρολόι θα διερευνηθεί από τις αρχές σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί ο χρόνος θανάτου και η αιτία.

Πηγή: newsbreak.gr