Από την Κολομβία στην Αττάλεια για μία καλή εμφάνιση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ο Α. Παπαμιχαήλ

 Runbeat Team   16:12 23-03-2023  

Από την Κολομβία στην Αττάλεια για μία καλή εμφάνιση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ο Α. Παπαμιχαήλ


Επόμενος μεγάλος στόχος του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην, στο οποίο θα διεκδικήσει μια καλή επίδοση στα 35χλμ. βάδην. Η διοργάνωση θα γίνει στην Αττάλεια της Τουρκίας, με τον κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ με 2:34:48 από το Παγκόσμιο του Όρεγκον να έχει πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασία του στην Μπογκότα της Κολομβίας. Ο Παπαμιχαήλ βρέθηκε για τρεις εβδομάδες για προπόνηση σε μεγάλο υψόμετρο, μαζί με άλλους κορυφαίους αθλητές.

 

Ήταν μια μοναδική εμπειρία, καθώς είχα την ευκαιρία να γυμναστώ σε πολύ μεγάλο υψόμετρο παρέα με κορυφαία ονόματα του βάδην. Ταξίδεψα εκεί με το γκρουπ των Σλοβάκων και Τσέχων και αρκετές προπονήσεις τις κάναμε με τους κολομβιανούς, που έχουν μεγάλη παράδοση στο βάδην.

Η πρώτη εβδομάδα στο υψόμετρο ήταν δύσκολη, ωστόσο στη συνέχεια είδα τα οφέλη του κλίματος. Καταρχήν ένιωθες να ξεκουράζεσαι πολύ γρήγορα, κάτι που δε συμβαίνει εδώ που έχει πολύ υγρασία, με αποτέλεσμα να μπορείς να βγάζεις μεγάλο όγκο προπόνησης“, είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ ο αθλητής, που τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον Σλοβάκο προπονητή Ματέι Σπίσιακ, ο οποίος έχει δυνατό γκρουπ βαδιστών.

Είναι σίγουρο πως μόνο κερδισμένος θα βγω από αυτό το καμπ, ωστόσο δεν αρκεί ένα μόνο καμπ στη σεζόν για να κάνεις αυτό που πρέπει. Θεωρώ πως το καλοκαίρι θα κάνω μία ακόμη προετοιμασία στο υψόμετρο, αυτή τη φορά στην Ευρώπη, συμπλήρωσε”.

Ο αθλητής, που ζει και γυμνάζεται στην Καρδίτσα, αναφέρθηκε και στην κατάσταση που είναι ενόψει του Βαλκανικού Πρωταθλήματος.

 

Πήρε λίγο καιρό να προσαρμοστώ με την επιστροφή μου στην Ελλάδα, ωστόσο έχω μπροστά μου δύο εβδομάδες για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην. Στα αγωνίσματα μας δεν είναι εύκολο να κάνεις πρόβλεψη για το πως θα πας, καθώς το αποτέλεσμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον καιρό. Ο αγώνας θα γίνει σε παραλιακό σημείο κι αυτό σημαίνει πως μπορεί να βγάλει αέρα. Παρόλα αυτά προέρχομαι από μία πολύ καλή προετοιμασία και η στιγμή του αγώνα είναι η ιδανική σε σχέση με την προπόνηση που έκανα στο υψόμετρο“, είπε.

Ο Παπαμιχάηλ σχολίασε το σύστημα ranking μέσα από το οποίο οι αθλητές και αθλήτριες διεκδικούν την πρόκριση στις μεγάλες διοργανώσεις: “Έχει τις δυσκολίες του, καθώς καλείσαι να κάνεις περισσότερους αγώνες απ΄ότι ενδεχομένως απαιτείται στο αγώνισμα μας. Επίσης πρέπει από νωρίς στη σεζόν να είσαι σε θέση να κυνηγήσεις να κάνεις δυνατούς αγώνες“.

Από την Κολομβία στην Αττάλεια για μία καλή εμφάνιση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ο Α. Παπαμιχαήλ runbeat.gr

Ο έμπειρος αθλητής έχει μπροστά του τόσο την πρόκληση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης (θα είναι το έκτο της καριέρας του), όσο και των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.