Απολαυστικός Τεντόγλου: «Σε 10 χρόνια μπορεί να έχω κάνει… κόμμα – Να φτάσω τον Δήμα σε Ολυμπιακά μετάλλια» (Vids)

 Runbeat Team   10:42 11-11-2023  

Απολαυστικός Τεντόγλου: «Σε 10 χρόνια μπορεί να έχω κάνει… κόμμα – Να φτάσω τον Δήμα σε Ολυμπιακά μετάλλια» (Vids)


Ο Μίλτος Τεντόγλου παραχώρησε μία διαφορετική συνέντευξη στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN και στην Έλβη Μιχαηλίδου, εκεί όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψε το πάθος του για τις μηχανές, μίλησε για τα ταξίδια που θέλει να κάνει ενώ αναφέρθηκε και στις μαγειρικές του ικανότητες. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον στόχο του Πανελληνίου ρεκόρ και αναφέρθηκε και στο παγκόσμιο.

 

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναφορικά με το ΟΑΚΑ ανέφερε: «Ήταν αναμενόμενο το λουκέτο στο στάδιο στο ΟΑΚΑ, γιατί όπως όλες οι εγκαταστάσεις στην Ελλάδα… τελειώνουν. Δεν είμαι από τα άτομα που γκρινιάζουν γενικά αλλά το κάνω λίγο και για τα υπόλοιπα παιδιά. Εγώ με τον προπονητή μου φεύγουμε, είναι τεράστιες οι διαφορές έξω. Εδώ που κάνουμε προπόνηση στο κλειστό είναι παμπάλαιο, στάζουν τα νερά, δεν έχει θέρμανση, δεν έχει καλώδια. Είχαμε τον Άγιο Κοσμά και τώρα τον κλείνουν, επίσης εκεί δεν έχει ρεύμα… Ολυμπιακή χρονιά εν τω μεταξύ. Αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση ο στίβος θα τελειώσει σε λίγα χρόνια στην Ελλάδα, για να μην πω ο αθλητισμός. Σε λίγα χρόνια δεν θα έχει τίποτα».

Ο ολυμπιονίκης αναφέρθηκε στο παγκόσμιο ρεκόρ (8.95μ.) και αποκάλυψε την πρόθεσή του να αγωνίζεται για αρκετά ακόμη χρόνια:

«Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 32 ετών όμως πλέον έχουν αλλάξει πολύ οι κανόνες στο μήκος πλέον. Στο μυαλό μου έχω το 8.75μ., που αν το κάνω για μένα αυτό θα είναι το παγκόσμιο ρεκόρ, με τους νέους κανόνες.

Μέχρι μετά τα 30 θα έλεγα πως θα συνεχίσω, το θέμα είναι να μην βαρεθείς αλλά πιστεύω δεν θα βαρεθώ εγώ. Πιστεύω μέχρι και τους Ολυμπιακούς του 2032 θα μπορώ να συνεχίσω, στα 34 μου. Αν δεν με βοηθάει το σώμα μου τώρα δεν ξέρω αλλά θα προσπαθήσω.

Θα προσπαθήσω τα τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια, όπως ο Δήμας, αλλά είναι πολύ δύσκολο».

Επίσης, αναφέρθηκε και στο ότι ο κόσμος τον αγαπά και πως του φαίνεται «ακραίο» ότι ο κόσμος πια πηγαίνει στα στάδια για αγώνες στίβου:

«Νομίζω ότι αυτό που αρέσει στον κόσμο είναι το ότι δεν δίνω συνεντεύξεις και δεν βγαίνω πολύ, δεν κάνω πολλά πράγματα πέρα από τον αθλητισμό. Το εκτιμάει ο κόσμος αυτό.

Ήταν ακραίο, πέρυσι στον κλειστό στο ΣΕΦ στο Πανελλήνιο, που ήταν γεμάτο το στάδιο. Ήταν ακραίο και μου είπαν συναθλητές μου «ευχαριστώ» για τον κόσμο».

 

Παράλληλα, για την πιθανότητα να είχε δύο μήνες διακοπές, τόνισε ότι δεν θα έκανε τίποτα: «Αν είχα δύο μήνες κενό, τον έναν μήνα θα καθόμουν σπίτι και δεν θα έκανα τίποτα. Τίποτα, αυτό είναι το cool down μου, δεν θα έκανα απολύτως τίποτα. Τον άλλο μήνα, αφού θα είχα ενέργεια θα ήθελα να κάνω ίσως ένα ταξίδι στην Ιαπωνία ή στη Γερμανία να δω την οικογένεια και τους φίλους μου».

Για την ζωή του σε 10 χρόνια, είπε: «Μπορεί να κάνω κόμμα! Όχι δε θα κάνω, εντάξει! Φαντάζομαι ότι θα έχω ένα ωραίο σπίτι, εδώ στην Αθήνα, μ’ αρέσει το Μαρούσι, θέλω να έχω μια ωραία ζωή… Δε ξέρω αν θα έχω κάνει οικογένεια, δεν μ’ αρέσουν αυτές οι ερωτήσεις, είναι περίεργες…»