Αθλητές, ΣΕΓΑΣ και προπονητές δίνουν τον αγώνα τους για να μείνει ο στίβος στον Άγιο Κοσμά

 Runbeat Team   8:13 01-02-2023  

Αθλητές, ΣΕΓΑΣ και προπονητές δίνουν τον αγώνα τους για να μείνει ο στίβος στον Άγιο Κοσμά


Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται οι αθλητές και οι αθλήτριες στίβου που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά καθώς καλούνται άμεσα να εγκαταλείψουν το χώρο κι ενώ δεν έχει βρεθεί ανάδοχη κατάσταση.

Χθες βρέθηκαν στον ΕΑΚΝ η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, προπονητές, αλλά και αρκετοί αθλητές και αθλήτριες που φιλοξενούνται και προπονούνται στον Άγιο Κοσμά για να εκφράσουν την αντίθεσή και την ανησυχία τους για τις τελευταίες εξελίξεις.

 

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΔΣ του ΕΑΚΝ Μερόπη Μοσχογιάννη και εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας και της μετέφερε τη θέση της Ομοσπονδίας όπως αποφάσισε σύσσωμο το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ στην προχθές.

Δηλαδή, ότι «αντιτάσσεται και αρνείται να δεχθεί οποιαδήποτε μετακίνηση Αθλητών ή και εγκαταστάσεων παρά μόνον όπως προβλέπεται στο Νόμο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει σε ποιες αναγκαίες νομικές ενέργειες θα προβεί προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας και των αθλητών της. Καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να αναλογισθούν τις ευθύνες τους, όταν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και ενόψει διεθνών Αγώνων, προκαλούν αυτή την αναστάτωση στους Πρωταθλητές μας, απρογραμμάτιστα και εκβιαστικά χωρίς να υπολογίζουν τις καταστροφικές συνέπειες».

Στις δηλώσεις της η κ. Σακοράφα τόνισε ότι ο ΣΕΓΑΣ δε θα μείνει με σταυρωμένα χέρια και ζήτησε άμεσα να πάρουν θέσει η Γ.Γ.Α. και ο κ. Αυγενάκης.

Όπως είπε: «Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν, με όποιον τρόπο θέλουν αγνοώντας και τους δικούς τους Νόμους και κυρίως αγνοώντας και παραβλέποντας την Ομοσπονδία και τους αθλητές.

Θέλω να δηλώσω ότι η Ομοσπονδία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προασπίσει τα συμφέροντά της και κυρίως τα συμφέροντα των αθλητών και των συλλόγων της.

Θα προσθέσω ότι μου προκαλεί πολύ μεγάλη απορία η απουσία της ΓΓΑ κατ’ αρχήν, του αρμόδιου υπουργείου δηλαδή, αλλά και η αφωνία του κ υπουργού σε σχέση με αυτό που γίνεται εδώ στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.

Δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται στον δρόμο αυτή τη στιγμή οι πρωταθλητές μας, σε άσχημη μάλιστα ψυχολογική κατάσταση. Αθλητές υψηλού επιπέδου που σε λίγες ημέρες θα πρέπει να προετοιμαστούν για να πάρουν μέρος σε κορυφαίες διοργανώσεις.

Πρέπει ο κ. υπουργός, τώρα, εδώ και τώρα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Και αυτό που πρέπει να αποφασίσει είναι ότι δεν θα μετακινηθεί κανένας αθλητής από τον Άγιο Κοσμά, μέχρι νεοτέρας και μέχρι, έτσι όπως ορίζει ο νόμος, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες».

Το παρών έδωσαν ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Μελέτογλου, ο συντονιστής ρίψεων Χρήστος Παπαδόπουλος, η πρόεδρος του ΣΕΠΚΑ Φλώρα Ρεντούμη, ο εκπρόσωπος των πρωταθλητών στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Νυφαντόπουλος και οι προπονητές, Μανώλης Καραγιάννης, Ηλίας Κώστας, Περικλής Χατζηαναστασιάδης, Γιώργος Οικονομίδης.

Την προσπάθεια της διοίκησης ενίσχυσαν με την παρουσία τους οι πρωταθλητές της εθνικής ομάδας Μιχάλης Αναστασάκης, Σπύρος Δουκατέλης, Κώστας Νάκος, Δέσποινα Μουρτά, Ορέστης Ντουσάκης, Γιάννης Κορακίδης, Αννα Κιάφα, Κορίνα Πολίτη, Ανδριάννα Φέρρα, Μαρία Μαγκούλια, Ελένη Πόλακ, Κατερίνα Κούτλη κ.α.