Αθλητής των στιπλ χάνει Ολυμπιακή πρόκριση λόγω λανθασμένα τοποθετημένης γραμμής εκκίνησης

 Runbeat Team   19:31 22-04-2021  

Αθλητής των στιπλ χάνει Ολυμπιακή πρόκριση λόγω λανθασμένα τοποθετημένης γραμμής εκκίνησης


Ο Craig Nowak έτρεξε τον αγώνα της ζωής του, όμως η νίκη του δεν θα μετρήσει, καθώς είχε γίνει λάθος από τους διοργανωτές στην γραμμή εκκίνησης.

Ο άτυχος Αμερικανός αθλητής των στιπλ, έτρεξε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του στις 16 Απριλίου, τερματίζοντας πρώτος στο «Rick Erdmann Twilight track meet» στο Ανατολικό Κεντάκι στις ΗΠΑ. Ο Nowak έκανε προσωπικό ρεκόρ με 8:21.49, αρκετά καλύτερο δηλαδή από το προηγούμενό του από το 2018 με 8:35.14. Ο συγκεκριμένος χρόνος μάλιστα ήταν εντός του ορίου για την Ολυμπιακή πρόκριση στο αγώνισμα που αγωνίστηκε, τα 3.000 μέτρα στιπλ, καθώς για να βρεθεί κάποιος αθλητής στο Τόκιο, πρέπει να τρέξει λιγότερο από 8:22.00.

 

Μετά τη νίκη του, ο Nowak ήταν εξαιρετικά χαρούμενος καθώς ούτε ο ίδιος δεν περίμενε να κάνει τέτοιο χρόνο, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο, η χαρά του θα κρατούσε για λίγες μόνο μέρες. Ο Αμερικανός ενημερώθηκε λίγες μέρες μετά τον αγώνα ότι η απόδοσή του δεν θα μετρήσει επίσημα, καθώς είχε γίνει λάθος στην τοποθέτηση της γραμμής εκκίνησης από τους διοργανωτές! Αν και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε για πόσα μέτρα ακριβώς έγινε το λάθος, το πρόβλημα είναι ότι είτε έγινε για 2 μέτρα, είτε για… 50, το ρεκόρ του Craig Nowak δεν μπορεί να μετρήσει επίσημα.

Σύμφωνα πάντως με μέσα του εξωτερικού και πιο συγκεκριμένα με πληροφορίες του «New Generation Track and Field», η τοποθέτηση της γραμμής εκκίνησης απείχε 48 μέτρα από το σημείο που κανονικά θα έπρεπε, συνεπώς ο αγώνας δεν ήταν 3.000 μέτρων, αλλά 2.952. Εννοείται βέβαια πως ο Nowak δεν ήταν ο μοναδικός άτυχος του αγώνα, καθώς ναι μεν έτρεξε έναν αγώνα που πιθανότατα θα του άλλαζε την καριέρα, αλλά και οι χρόνοι όλων των υπόλοιπων αθλητών δεν μέτρησαν. Για παράδειγμα, ο δεύτερος του αγώνα των 3.000 μέτρων στιπλ, Ahmed Jaziri, κατέρριψε επίσης το προσωπικό του ρεκόρ με 8:23.14, όπως βέβαια και οι Pedro García-Palencia, Amy Cashin και Laura Taborda.

Ο Craig Nowak σχολίασε σχετικά με το γεγονός: «Mόλις έλαβα κάποια τρελά νέα και φαίνεται πως η εταιρία εγκατάστασης του εξοπλισμού του αγώνα έθεσε την γραμμή της εκκίνησης για το στιπλ στο EKU σε λάθος σημείο, κάνοντας τον αγώνα του περασμένου Σαββατοκύριακου λίγο πιο αργό από ό,τι αρχικά νομίζαμε και εντελώς άκυρο. Τέλος πάντων, ευχαριστώ για όλα τα καλά σας λόγια τις τελευταίες ημέρες, είστε πολύ καλοί. Υποθέτω ότι πρέπει να πάω για τρέξιμο τώρα».