Άθλος Ζησιμόπουλου: Έφθασε πρώτος στη Σπάρτη και έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα μετά από 23 χρόνια!

 Runbeat Team   6:04 25-09-2021  

Άθλος Ζησιμόπουλου: Έφθασε πρώτος στη Σπάρτη και έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα μετά από 23 χρόνια!


Ο εκπληκτικός Φώτης Ζησιμόπουλος είναι ο μεγάλος νικητής στο Σπάρταθλον 2021, γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία ενός από τους πιο απαιτητικούς αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως. Ο "El Fantasmo" έφθασε πρώτος στη Σπάρτη μετά από 21:57:20, χάρισε τη νίκη στην Ελλάδα μετά από 23 χρόνια και έγινε ο τρίτος Έλληνας, μετά από τους Γιάννη Κούρο και Κώστα Ρέππο που καταφέρνει αυτόν τον άθλο!

 

Ο κορυφαίος Έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος διένυσε την απόσταση των 246 χιλιομέτρων του ιστορικού αγώνα από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης μέχρι τη Σπάρτη και πραγματοποιώντας έναν εξαιρετικό αγώνα κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση, με τον ίδιο να γίνεται ο πρώτος Έλληνας που τερματίζει πρώτος στο Σπάρταθλον μετά από 23 χρόνια.

Τελευταίος Έλληνας που πήρε την πρωτιά στον διεθνή αυτό υπερμαραθώνιο που φέτος πραγματοποιήθηκε με παραπάνω από 300 αθλητές από 53 διαφορετικές χώρες, ήταν ο Κώστας Ρέππος από το 1998, ενώ ο Γιάννης Κούρος έχει καταφέρει να επικρατήσει τέσσερις φορές!

Πάντως ο Φώτης Ζησιμόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετικό τακτικά αγώνα, αν δούμε και τα περάσματά του. Παρέμεινε πιστός στο πλάνο του και πρώτος καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής, με τον ίδιο μάλιστα να τερματίζει και αρκετά χιλιόμετρα πιο μπροστά από τον δεύτερο της κατάταξης.

 

Στη 2η θέση με σχεδόν δύο ώρες διαφορά από τον Ζησιμόπουλο τερμάτισε ο Τσέχος Radek Brunner και τρίτος ήταν ο επίσης Τσέχος Milan Sumny.