Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: «Στον τερματισμό τα συναισθήματα είναι απίστευτα»

 Runbeat Team   12:23 13-11-2022  

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: «Στον τερματισμό τα συναισθήματα είναι απίστευτα»


Στο δεύτερο μαραθώνιο της ζωής της η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου κατάφερε να αναδειχτεί νικήτρια. Και το κατάφερε σε έναν από τους πιο δύσκολους μαραθωνίου του κόσμου: στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Η νεαρή δρομέας από τη Θεσσαλονίκη έδειχνε να προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας της μετά τον τερματισμό.

 

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις της: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα. Δεν υπάρχει δρομέας που να μη χαίρεται τον τερματισμό του σ’ έναν μαραθώνιο όποια θέση κι αν έχει. Άπειρες φορές έχει τερματίσει με τη σκέψη, με το μυαλό, στον ύπνο του… Όταν το ζεις όμως είναι τρομερό συναίσθημα. Εμένα η εμπειρία μου είναι πολύ μικρή. Είναι μόλις ο δεύτερος μαραθώνιος που τρέχω. Ξεπερνάς την κούραση και τον πόνο που νιώθεις και στον τερματισμό τα συναισθήματα είναι απίστευτα, δεν μπορείς να τα περιγράψεις».

Η Κατερίνα Ασημακοπούλου ήταν και φέτος στο βάθρο των νικητριών κατακτώντας την 2η θέση. Όπως τόνισε, «είμαι πολύ χαρούμενη που μπόρεσα για 3η χρονιά να είμαι στο βάθρο. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος καθώς αρκετές κοπέλες είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Μετά το 12ο χιλιόμετρο ένιωσα πόνο στην κοιλιά και σταμάτησα. Στο 15ο χλμ συνέβη το ίδιο. Παρόλα αυτά δεν τα παράτησα και κατάφερα να μπω στο Καλλιμάρμαρο και να τερματίσω έστω και εξαντλημένη».