Βοσκός έσωσε τη ζωή έξι δρομέων στο θανατηφόρο υπερμαραθώνιο της Κίνας!

 Runbeat Team   11:31 26-05-2021  

Βοσκός έσωσε τη ζωή έξι δρομέων στο θανατηφόρο υπερμαραθώνιο της Κίνας!


Μία από τις πιο δυσάρεστες ειδήσεις όχι μόνο του αθλητισμού, αλλά γενικότερα τις τελευταίες ημέρες, είναι ο θάνατος 21 δρομέων στον ultramarathon αγώνα 100 χιλιομέτρων που έγινε σε βουνό στη βορειοδυτική Κίνα. Οι καιρικές συνθήκες εμπόδισαν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, αλλά και απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα των δρομέων, με 21 από τους συμμετέχοντες να είναι άτυχοι και να χάνουν τη ζωή τους.

 

Πολύ σημαντικό ρόλο για να μην γίνουν περισσότερα τα θύματα, έπαιξε ο ένας Κινέζος βοσκός, ο Zhu Keming, που έσωσε έξι δρομείς από τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες που περιείχαν βροχή, κρύο και υγρασία. Όπως αναφέρει η Guardian, ο Zhu ήταν έξω και βοσκούσε τα πρόβατά του, όταν ξεκίνησαν οι άνεμοι και η βροχή. Τότε, αποφάσισε να βρει καταφύγιο σε μία σπηλιά που φυλάσσει φαγητό και ρούχα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο βοσκός πήγε στην σπηλιά και βρήκε έναν αθλητή από τον αγώνα να στέκεται όρθιος, καθώς υπέφερε από κράμπες και δεν μπορούσε να λυγίσει τους μύες του. Τότε, ο Zhu τον βοήθησε, κάνοντάς του μασάζ στα παγωμένα πόδια και χέρια του, ενώ παράλληλα άναψε και μία φωτιά για να στεγνώσει τα ρούχα του. Στη συνέχεια τέσσερις ακόμα δρομείς βρέθηκαν στη σπηλιά και είπαν στον Κινέζο βοσκό πως έξω υπήρχαν κι άλλοι δρομείς σε κακή κατάσταση. Ο Zhu βγήκε έξω για ακόμα μία φορά, μέσα στην κακοκαιρία και κατάφερε να σώσει ακόμα έναν δρομέα, κουβαλώντας τον μέχρι τη σπηλιά και ζεσταίνοντάς τον με κουβέρτες.

 

Παρότι έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή 6 ανθρώπων, ο ίδιος παρέμεινε ταπεινός, δηλώνοντας «Είμαι ένας απλός άνθρωπος που έκανε ένα πολύ απλό και συνηθισμένο πράγμα». Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως μετά την τραγωδία του «Huanghe Shilin Mountain Marathon», τα Ασιατικά μέσα αναφέρουν πως 5 ακόμα παρόμοιοι αγώνες ακυρώθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Φωτογραφία: CNS/AFP/Getty Images