Βοστώνη: Έσπασε ρεκόρ Guinness τερματίζοντας με στολή νοσοκόμας για καλό σκοπό!

 Runbeat Team   9:57 20-04-2022  

Βοστώνη: Έσπασε ρεκόρ Guinness τερματίζοντας με στολή νοσοκόμας για καλό σκοπό!


Για έναν πολύ όμορφο σκοπό έτρεξε στον μαραθώνιο της Βοστώνης που έγινε χθες (18/04) η Samantha Roecker, τερματίζοντας σε 2:48:02.

Η δρομέας από την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ που εργάζεται ως νοσοκόμα στην πόλη της, έτρεξε στην Βοστώνη με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα και να ενημερώσει τον κόσμο για την ψυχική υγεία των συναδέλφων της, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί από την ξαφνική «έκρηξη» της πανδημίας του κορωνοϊού.





Η 30χρονη δρομέας κατάφερε να συγκεντρώσει 43.388 δολάρια για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό American Nurses Foundation, βοηθώντας σημαντικά στο έργο του.

Πέρα όμως από την όμορφη δράση της, η Samantha Roecker κατάφερε να σημειώσει και ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, μπαίνοντας στα Guinness World Records με τον ταχύτερο χρόνο από δρομέα ντυμένο νοσοκόμα!

 

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε γίνει το 2019 από την Βρετανίδα Jessica Anderson με χρόνο 3:08:22 και η Roecker το βελτίωσε κατά περίπου 20 λεπτά με το 2:48:02 της στη Βοστώνη. Αρχικά το ρεκόρ της δεν έγινε δεκτό από τα Guinness, καθώς έπρεπε να… φοράει συγκεκριμένα ρούχα (φόρεμα και καπέλο) αλλά τελικά άλλαξε η απόφαση και μέτρησε επίσημα.