Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι δρομείς της Ελλάδας για το 2021

 Runbeat Team   12:17 15-02-2022  

Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι δρομείς της Ελλάδας για το 2021


Μία ξεχωριστή γιορτή για τους δρομείς της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα από την TihioRace με την επωνυμία «1ο runners of the year».

Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που διοργανώνονται βραβεία μόνο για δρομείς κάτι που δείχνει και τη δυναμική που έχει αποκτήσει το τρέξιμο στην χώρα μας. Στη γιορτή που φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ το απόγευμα του Σαββάτου 12/2 βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι δρομείς με βάση τις επιδόσεις τους το 2021, ενώ υπήρξαν και ειδικές βραβεύσεις.

 

Ήταν μία καλή ευκαιρία να βρεθούν εκτός αγώνων οι κορυφαίοι δρομείς της Ελλάδας μαζί με τους προπονητές τους και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες.

Τιμητική πλακέτα για τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους πήραν οι Μάριος Αναγνώστου, Ασημακοπούλου Αικατερίνη, Γκελαούζος Κωνσταντίνος, Πριβιλέτζιο Γκλόρια, Ζησιμόπουλος Φώτης, Μπάκα Σταυρούλα, Παραδεισόπουλος Κωνσταντίνος, Μάλαι Μαρία, Θεοδωρακάκος Δημήτρης, Γιαζιτζίδου Χριστίνα, Τζουμάκας Απόστολος και Τζαβάρα Νικολέτα.

Την παράσταση, ωστόσο, έκλεψαν οι ειδικές βραβεύσεις. Η αρχή έγινε με το «Βραβείο Ήθους» του Χρήστου Παπαδογιώργου για την υποστηρικτική στάση εμψύχωσης στην συναθλήτριά του Γκλόρια Πριβιλέτζιο στα τελευταία μέτρα του Μαραθωνίου της Αθήνας, όπου την βράβευση έκανε ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η βράβευση του «Γηραιότερου ενεργού Δρομέα Μαραθωνίου» , κ. Στέλιου Πρασσά που στα 91 του χρόνια τερμάτισε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Την βράβευση έκανε ο 10χρόνος εγγονός του, Γιώργος Πρασσάς που κάθε χρόνο τον περιμένει στο πλακόστρωτο του Καλλιμάρμαρου για να τερματίσουν μαζί τα τελευταία 100 μέτρα της απόστασης!       


Το μεγαλύτερο όμως χειροκρότημα απέσπασε η βράβευση της Μαριλένας Γερογιάννη (με τον Πατέρα της Βασίλη) ως «Πολύ συμμετέχουσα αθλήτρια ΑμΕΑ με αμαξίδιο σε αγώνες δρόμου το 2021». Η βράβευση έγινε από την Κέλλυ Λουφάκη (Παραολυμπιονίκη, Παγκόσμια πρωταθλήτρια ξιφασκίας με αμαξίδιο και Πρέσβειρα του Be active Greece).

Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές τόνισαν μεταξύ άλλων: «Στην κατάμεστη αίθουσα παραβρέθηκαν Ολυμπιονίκες, έγκριτοι αθλητικοί δημοσιογράφοι, αθλητές και προπονητές με τις οικογένειες τους και τους φίλους τους, χορηγοί, θεσμικοί λειτουργοί του αθλητισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλοι εξέφρασαν την επιθυμία τους αυτή η γιορτή να γίνει θεσμός και να είναι ένα «ετήσιο ραντεβού των Δρομέων»! Έτσι λοιπόν δίνουμε ραντεβού για τις αρχές του 2023 με την δέσμευση αυτή η «φωτιά που άναψε» να γίνει πολύ μεγαλύτερη και να δίνει στους αθλητές και στους προπονητές μας, την απαραίτητη συναισθηματική και ηθική αναγνώριση για τη δύναμη συνέχειας».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο μας https://runnersoftheyear.com/ και στην σελίδα μας στο FB όπου υπάρχει βίντεο με ολόκληρη την εκδήλωση