Cheptegei: «Το παγκόσμιο ρεκόρ στα 3.000 μέτρα δεν είναι άπιαστο»

 Runbeat Team   21:01 18-05-2021  

Cheptegei: «Το παγκόσμιο ρεκόρ στα 3.000 μέτρα δεν είναι άπιαστο»


Πανέτοιμος για τον αυριανό αγώνα 3.000 μέτρων στην Οστράβα της Πολωνίας δηλώνει ο Joshua Cheptegei. Από ότι φαίνεται, ο δρομέας από την Ουγκάντα έχει… βάλει στο μάτι την επίδοση του Daniel Komen από το 1996, όταν είχε τρέξει 7:20:67 στο Ριέτι της Ιταλίας.

Ο Cheptegei είναι ανάμεσα στα ονόματα που ξεχωρίζουν στο αυριανό 60ο «Golden Spike» meeting που θα γίνει στην Τσεχία και δείχνει πως είναι έτοιμος να κάνει μία πολύ καλή επίδοση. Στις σημερινές του δηλώσεις μάλιστα δεν δίστασε να αναφερθεί στο ρεκόρ του Komen, λέγοντας πως δεν είναι άπιαστο.

 

Ο νεαρός δρομέας αποκάλυψε πως βλέπει συχνά το βίντεο από ρεκόρ που θέλει να καταρρίψει, λέγοντας: «Από τότε που ξεκίνησα το τρέξιμο, το βλέπω τρεις ή τέσσερις φορές το χρόνο. Αυτό το χρόνο το έχω δει ήδη πέντε φορές. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Αυτό που έκανε ήταν κάτι ξεχωριστό, και μερικοί από τους θρύλους του αθλήματος όπως ο Kenenisa (Bekele), o (Hicham) El Guerrouj και ο Haile (Gebrselassie) το προσπάθησαν αλλά ήταν άπιαστο. Αυτό δείχνει το πόσο ξεχωριστό είναι αυτό το ρεκόρ».

Όταν οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου που έγινε πριν τον αγώνα τον ρώτησαν εάν το βλέπει έτσι, αυτός απάντησε με αυτοπεποίθηση πως «Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι άπιαστο».

Στη συνέχεια σχολίασε το πόσο έτοιμος είναι και πόσο ευχαριστημένος αισθάνεται σχετικά με την προετοιμασία του.

«Είμαι αισιόδοξος ότι ο καιρός θα είναι εντάξει, θα είναι πιθανό να σπάσω το ρεκόρ (Ουγκάντας), που είναι 7:26 και προφανώς υπάρχει και το παγκόσμιο ρεκόρ, το 7:20, που δεν είναι κάτι εύκολο. Είναι ένα από τα δυσκολότερα ρεκόρ και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει σπάσει τα τελευταία 25 χρόνια. Εγώ όμως θα τρέξω όσο γρηγορότερα μπορούν να με πάνε τα πόδια μου».

 

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι εάν καταφέρει να σπάσει το Παγκόσμιο ρεκόρ, θα γίνει ο τρίτος άνθρωπος στην ιστορία, μετά τους Paavo Nurmi και Henry Rono που έχει ταυτόχρονα στην κατοχή του και τα τρία παγκόσμια ρεκόρ ρεκόρ, στα 3, τα 5 και τα 10 χιλιόμετρα.