Cheptegei: «Ελπίζω το ντεμπούτο μου στον μαραθώνιο να είναι μία καλή εμπειρία»

 Runbeat Team   10:00 06-07-2023  

Cheptegei: «Ελπίζω το ντεμπούτο μου στον μαραθώνιο να είναι μία καλή εμπειρία»


Ο Joshua Cheptegei ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στον μαραθώνιο στις 3 Δεκεμβρίου στην Βαλένθια και όπως είναι φυσιολογικό, έχει αρχίσει ήδη η καμπάνια «Ο βασιλιάς επιστρέφει» από την NN Running Team.

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 5.000 και τα 10.000 μέτρα παραχώρησε δηλώσεις σχετικά με το εγχείρημά του, δείχνοντας έτοιμος να ανοίξει τους ορίζοντές του.

 

«Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να διευρύνω τους ορίζοντές μου. Είμαι 10 χρόνια στους αγώνες εντός σταδίου και πάντα είχα στόχο τις μεγάλες αποστάσεις. Ο μαραθώνιος ήξερα πως με περιμένει και αυτή είναι μία πρόκληση που θέλω να δοκιμάσω, θα είναι κάτι νέο και μία πρόκληση για εμένα. Για την επόμενη σεζόν εστιάζω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά ελπίζω το ντεμπούτο μου στον μαραθώνιο να είναι μία καλή εμπειρία και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα αποφασίσω ποια θα είναι τα επόμενα βήματά μου» είπε αρχικά, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στην… σχέση του με την Βαλένθια:

«Η Βαλένθια είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος για εμένα, έχω τρέξει εκεί δύο από τα παγκόσμια ρεκόρ μου και εκεί οργανώθηκε το NN Valencia World Record Day για εμένα κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού. Τώρα μου δίνουν τη δυνατότητα να τρέξω τον πρώτο μου μαραθώνιο. Ξέρω ήδη την διαδρομή στην Βαλένθια και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα εξερευνήσω τους δρόμους εκεί».

 

Μέχρι στιγμής ο αθλητής από την Ουγκάντα έχει εμπειρία από δύο ημιμαραθωνίους με ατομικό ρεκόρ 59:21, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου του 2020. Μέχρι στιγμής φέτος, ο Cheptegei έχει «κατέβει» τα 13 λεπτά στα 5.000 μέτρα στη Φλωρεντία, έχει κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Country στην Αυστραλία και έχει τερματίσει και στην δεύτερη θέση του Ημιμαραθωνίου της Νέας Υόρκης τον περασμένο Μάρτιο.

Μένει να φανεί τι θα καταφέρει να κάνει στον πρώτο του μαραθώνιο…