Cheruiyot και Kipyegon οι πιο σταθεροί δρομείς μεσαίων αποστάσεων για το 2021 σύμφωνα με το Diamond League

 Runbeat Team   20:35 28-12-2021  

Cheruiyot και Kipyegon οι πιο σταθεροί δρομείς μεσαίων αποστάσεων για το 2021 σύμφωνα με το Diamond League


Το Diamond League συνεχίζει να δίνει τα βραβεία του για τους κορυφαίους του 2021 και μετά από την ανάδειξη των Kenneth Bednarek και Elaine Thompson-Herah ως τους  κορυφαίους σπρίντερ της χρονιάς, έφτασε και η σειρά των δρομέων μεσαίων αποστάσεων.

Οι Κενυάτες Timothy Cheruiyot και Faith Kipyegon αναδείχθηκαν οι πιο σταθεροί, σε επιδόσεις, δρομείς μεσαίων αποστάσεων για το 2021.





Timothy Cheruiyot


Ο δρομέας από την Κένυα δεν κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο φέτος, όμως ήταν εξαιρετικά σταθερός στο Diamond League. Πιο συγκεκριμένα, ο Cheruiyot νίκησε σε τέσσερις αγώνες 1.500 μέτρων της διοργάνωσης, σημειώνοντας παράλληλα και ατομικό ρεκόρ με 3:28.28 στο Μονακό, καταφέρνοντας να υπερασπιστεί τον τίτλο του από το 2019.

Faith Kipyegon


Είχε μία εξαιρετική σεζόν φτάνοντας στη νίκη στον τελικό του Diamond League στη Ζυρίχη, καταφέρνοντας να κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά από το 2018, όταν και έγινε μητέρα. Ήταν επίσης η πιο σταθερή δρομέας στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις στην περασμένη σεζόν, με νίκες στη Ντόχα και το Γιουτζίν και ένα Εθνικό ρεκόρ Κένυας στο Μονακό.