Cross Country Tour: Με φαβορί, αλλά και αουτσάιντερ διεξάγεται η «χρυσή» συνάντηση στο Βέλγιο

 Runbeat Team   13:03 21-01-2023  

Cross Country Tour: Με φαβορί, αλλά και αουτσάιντερ διεξάγεται η «χρυσή» συνάντηση στο Βέλγιο


Με τη 13η «χρυσή» συνάντησή του συνεχίζεται αύριο Κυριακή το World Athletics Cross Country Tour στην πόλη Χανούτ στο Βέλγιο.

Και σε αυτή τη συνάντηση το «παρών» θα δώσουν ορισμένοι από τους κορυφαίους δρομείς ανωμάλου δρόμου. Σίγουρα ξεχωρίζει η παρουσία του Κενυάτη Gideon Rono και της Rahel Daniel από την Ερυθραία.

 

Ο Rono κέρδισε τον αγώνα Cinque Mulini της περασμένης Κυριακής στην Ιταλία και στόχος του είναι να επεκτείνει το νικηφόρο σερί του, ενώ η Daniel ήταν νικήτρια στο Campaccio και στο Elgoibar.

Στον αγώνα των ανδρών, ο 20χρονος Rono έχει δείξει ότι το μέλλον του ανήκει, αλλά το έργο του δε θα είναι εύκολο στη Χανούτ. Κύριος αντίπαλός του θα είναι ο επίσης Κενυάτης Levy Kibet, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στη γενική στο περσινό World Athletics Cross Country Tour.

Ο Kibet είναι επίσης έφηβος, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να συλλέγει διακρίσεις σε επίπεδο ανδρών.

Ο Isaac Kimeli είναι ο σπουδαιότερος αντιπρόσωπος του Βελγίου στον αγώνα της Κυριακής, ενώ σημαντική είναι η παρουσία και του Γάλλου Yann Schrub, ο οποίος είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στα 10.000 μέτρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου πέρυσι. Ενδιαφέρουσα είναι η συμμετοχή και του Νεοζηλανδού τριαθλητή Hayden Wilde.

Ο αγώνας των γυναικών παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον. Μπορεί τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην Daniel, αλλά το έργο της δεν αναμένεται εύκολο. Θα κληθεί να ξεπεράσει το… εμπόδιο της συμπατριώτισσάς της Rigbe Tesfamariam που στοχεύει επίσης στη νίκη, αλλά και την Likina Amebaw από την Αιθιοπία που παρουσιάζεται δυνατή. Εκτός από τις παραπάνω, υπολογίσιμη είναι επίσης το ανερχόμενο αστέρι της Κένυας, η Pamela Kosgei, αλλά και η Πολωνή Anna Gosk, η οποία έχει νικήσει δύο φορές στο Χανούτ.