Δεν θα μετρήσει το παγκόσμιο ρεκόρ του Williams στα 400 μέτρα κλειστού στίβου

 Runbeat Team   17:07 28-02-2024  

Δεν θα μετρήσει το παγκόσμιο ρεκόρ του Williams στα 400 μέτρα κλειστού στίβου


Το εντυπωσιακό παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα κλειστού στίβου που σημείωσε το περασμένο Σάββατο ο 19χρονος Morales Williams κατά τη διάρκεια πανεπιστημιακού πρωταθλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα εγκριθεί λόγω κανονιστικού προβλήματος σχετικά με τους βατήρες εκκίνησης.

 

Θυμίζουμε ότι ο νεαρός μέλος του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, κέρδισε το Σάββατο στη Φαγιέτβιλ (Αρκάνσας) σε 44.49 και βελτίωσε το 44.52 που σημείωσε στο το 2005 ο Kerron Clement με 44.57, αλλά και το 44.52 που σημείωσε ο Michael Norman στο Τέξας το 2018. Ωστόσο, η ένωση προπονητών Στίβου των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο, ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να αποτελέσει παγκόσμιο ρεκόρ.

Όπως έγινε γνωστό, οι βατήρες εκκίνησης που χρησιμοποιήθηκαν για τον αγώνα του Σαββάτου δεν συμμορφώνονταν με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι βατήρες πρέπει να συνδέονται με ένα «σύστημα πληροφοριών εκκίνησης» του World Athletics που παρακολουθεί τους χρόνους αντίδρασης. Έτσι, ο Michael Norman παραμένει κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ.