ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΗΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ 24ΩΡΟ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ!

 Πάνος Κατσαρός   4:03 02-12-2023  

ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΗΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ 24ΩΡΟ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ!


Ο Φώτης Ζησιμόπουλος έδειξε για ακόμα μία φορά γιατί είναι ένας σπουδαίος αθλητής και γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αθλητές υπεραποστάσεων του κόσμου! Πιο συγκεκριμένα, ο Αγρινιώτης ultra runner κατέκτησε την δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 24ωρου τρεξίματος στην Ταϊπέι, στην πρώτη του συμμετοχή στην μεγάλη διοργάνωση!

 

Δύο μόλις μήνες μετά την φανταστική του εμφάνιση στο Σπάρταθλο όπου είχε τρέξει 246 χιλιόμετρα, ο Φώτης έγραψε με ιστορία για μία ακόμα φορά στην καριέρα του ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην διοργάνωση όπου αγωνίστηκαν οι κορυφαίοι του κόσμου και απέδειξε ότι δεν έχει ταβάνι! Με το σώμα του να μην έχει καν επανέλθει στο 100% από το Σπάρταθλον λοιπόν, ο Ζησιμόπουλος κάλυψε 292.000 μέτρα σε 24 ώρες και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, μένοντας πίσω μόνο από τον…GOAT Aleksandr Sorokin ο οποίος κάλυψε 301.800 μέτρα. Ο Λιθουανός μάλιστα είναι και ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στην απόσταση.

ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΗΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ 24ΩΡΟ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ! runbeat.gr

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ουκρανός Andrii Tkachuk me 284.000 μέτρα, ενώ τέταρτος τερμάτισε τον αγώνα ο Ισπανός Francisco Mariano Martinez Morales με 282.000 μέτρα.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι οι αθλητές αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες κατά την διάρκεια του αγώνα στην Ταϊπέι, με τον καιρό για αρκετές ώρες να μην τους κάνει το… χατίρι, αφού υπήρξε βροχή και αρκετό κρύο με άνεμο. Ο «El Fantasma» αναρριχήθηκε αρκετά γρήγορα στις πρώτες θέσεις του αγώνα, καθώς μετά από το πρώτο 8ωρο βρισκόταν στην 2η θέση με 104 χιλιόμετρα και στη συνέχεια δεν έχασε την θέση του, φτάνοντας στην επιτυχία του ασημένιου μεταλλίου. Μαζί με τον Φώτη στην Ταϊπέι ταξίδεψαν ο Σάκης Δασκαλόπουλος και ο Δημήτρης Κασίμης, προκειμένου να τον στηρίξουν στην προσπάθειά του

Αποσύρθηκαν Herron και Honkala – Παγκόσμιο ρεκόρ από τη Nakata!

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι στις γυναίκες από τον αγώνα αποσύρθηκαν οι πρώτες δύο αθλήτριες του φετινού Σπάρταθλου, με τις Camille Herron και Noora Honkala να μην καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες της διοργάνωσης, δύο μήνες μετά τον αγώνα στην Ελλάδα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Miho Nakata να πάρει την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας μάλιστα και νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση! Η Γιαπωνέζα τερμάτισε καλύπτοντας 270.000 μέτρα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Δεύτερη τερμάτισε η Olena Shevchenko από την Ουκρανία με 254.000 μέτρα, ενώ τρίτη ήταν η Patrycja Bereznowska από την Πολωνία με 248.800 μέτρα.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.