Diamond League: Στη Λοζάνη η Στεφανίδη και στις Βρυξέλλες ο Τεντόγλου για μία θέση στον τελικό της Ζυρίχης

 Runbeat Team   10:49 24-08-2022  

Diamond League: Στη Λοζάνη η Στεφανίδη και στις Βρυξέλλες ο Τεντόγλου για μία θέση στον τελικό της Ζυρίχης


Μόνο μερικές ημέρες ξεκούρασης είχαν οι κορυφαίοι Ευρωπαίοι αθλητές και αθλήτριες του στίβου μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μονάχου και επιστρέφουν ξανά στη δράση.

Το Wanda Diamond League επιστρέφει την προσεχή Παρασκευή (26/8) καθώς η Λοζάνη φιλοξενεί την 11η στάση στη σειρά των 13ών συναντήσεων.

 

Η φετινή διοργάνωση οδεύει προς το φινάλε της και η αγωνία κορυφώνεται για το ποιοι θα καταφέρουν φέτος να κερδίσουν τα πολυπόθητα διαμάντια. Ανάμεσα στους αθλητές που τα διεκδικούν βρίσκονται και δύο Έλληνες και συγκεκριμένα ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος ηγείται της βαθμολογίας στο μήκος και η Κατερίνα Στεφανίδη που βρίσκεται στη 2η θέση στο επί κοντώ πίσω από την Sandi Morris (Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία στους άνδρες ΕΔΩ και στις γυναίκες ΕΔΩ) και μεθαύριο στη Λοζάνη θα προσπαθήσει να κερδίσει κι άλλους πόντους.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των μεγάλων διοργανώσεων, το Wanda Diamond League συγκεντρώνει τα βλέμματα και πολλοί αθλητές και αθλήτριες ευελπιστούν ότι στη Λοζάνη την προσεχή Παρασκευή (26/8) και στις Βρυξέλλες στις 2 Σεπτεμβρίου θα μπορέσουν να βελτιώσουν την παρουσία τους και να διεκδικήσουν κάτι ακόμα καλύτερο.

Παράλληλα υπάρχει η προσμονή του τελικού του Wanda Diamond League στη Ζυρίχη που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το διήμερο 7-8 Σεπτεμβρίου. Πέραν των νικητών θα αναδείξει και τους αθλητές που θα πάρουν τον μπαλαντέρ συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη το 2023.

Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί αθλητές και αθλήτριες έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στον τελικό της Wanda Diamond League, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα ανοικτές θέσεις, οι οποίες θα κριθούν σε Λοζάνη και Βρυξέλλες.

Όπως για παράδειγμα στα 200μ. των ανδρών, όπου η οκτάδα είναι ακόμα «ανοικτή». Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Noah Lyles και Michael Norman θα αγωνιστούν στη Λοζάνη, όπως και οι Erriyon Knighton και Jereem Richards. Όλοι έχουν ως στόχο τη συγκέντρωση βαθμών για να αγωνιστούν στη Ζυρίχη.

Αντίθετα, στα 200μ. γυναικών τα πράγματα είναι ξεκάθαρα καθώς Shericka Jackson, Shaunae Miller-Uibo, Dina Asher-Smith, Mujinga Kambundji και Gabby Thomas έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει μία θέση στον τελικό.

Στα 100 μέτρα γυναικών κάποιες θέσεις παίζονται ακόμα και στη Λοζάνη θα γίνει μάχη με τις Jackson, Shelly-Ann Fraser-Pryce και Elaine Thompson-Herah να είναι παρούσες.

Την Παρασκευή θα αγωνιστεί ξανά μετά το Παγκόσμιο και ο Alison Dos Santos, ο νικητής των 400μ. εμπ. στοχεύοντας σε μία ακόμη νίκη καθώς έχει νικήσει σε Ντόχα, Γιουτζίν, Όσλο, Στοκχόλμη και Σιλεσία.

Η Faith Kipyegon θα είναι «παρών» στον τελικό των 1500μ. στη Ζυρίχη, όμως ερωτηματικό αποτελεί ο Jakob Ingebrigtsen, ο οποίος μετά το διπλό θρίαμβό του στο Μόναχο θα αγωνιστεί στη Λοζάνη για να εξασφαλίσει μία θέση στον τελικό των 1500μ.

Τα 100 μέτρα με εμπόδια των γυναικών είναι από τα πιο ποιοτικά και ανταγωνιστικά φέτος και η αγωνία θα συνεχιστεί ως το τέλος της σεζόν. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Tobi Amusan, η ολυμπιονίκης Jasmine Camacho-Quinn, η πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Kendra Harrison και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2019 Nia Ali θα είναι παρούσες στη Λοζάνη σε μία κούρσα που θα κρίνει πολλά.

Ισορροπία υπάρχει και στα 110μ. εμπ. των ανδρών. Στη Λοζάνη παρόντες θα είναι οι  Grant Holloway, Hansle Parchment, Rasheed Broadbell και Trey Cunningham.