Διήμερο εκδηλώσεων για την συμβολή του αθλητισμού στην πρόληψη και θεραπεία των εξαρτήσεων

 Runbeat Team   12:01 22-11-2022  

Διήμερο εκδηλώσεων για την συμβολή του αθλητισμού στην πρόληψη και θεραπεία των εξαρτήσεων


Ένα διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στη συμβολή του αθλητισμού στην ψυχοσωματική υγεία και ειδικότερα στην πρόληψη και θεραπεία των εξαρτήσεων διοργανώνει στις 10 και 11 Δεκεμβρίου το ΚΕΘΕΑ στην Αθήνα.

Οι εκδηλώσεις θα «ανοίξουν» το Σάββατο 10/12 με την ημερίδα με θέμα«Αθλητισμός, πρόληψη και απεξάρτηση», στην οποία θα μιλήσουν Έλληνες και ξένοι ειδικοί από τον χώρο των εξαρτήσεων, της ψυχικής υγείας και του αθλητισμού. Η ημερίδα θα εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο τα επιστημονικά δεδομένα μπορούν να αξιοποιηθούν για την αποτελεσματική ενσωμάτωση της άσκησης ως συμπληρωματικού εργαλείου πρόληψης και θεραπείας, με έμφαση στη συμβολή της στην καλλιέργεια θετικών δεξιοτήτων ζωής.

 

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 4μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Αρχαίου Ελαιώνα Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Π. Ράλλη & Θηβών 250, Αιγάλεω. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στον εξής σύνδεσμο: https://forms.gle/CXrmyEnZ2NAJDiT97

Την επομένη μέρα, στις 11/12 το ΚΕΘΕΑ καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει σε έναν αγώνα δρόμου για τη ζωή. Ένα μη επαγγελματικό αθλητικό γεγονός που έχει στόχο να προωθήσει το τρέξιμο ή το περπάτημα ως συμπεριφορά υγείας η οποία μπορεί εύκολα να ενταχθεί στην καθημερινότητα όλων. Κοινό και μέλη προγραμμάτων απεξάρτησης θα τρέξουν ή θα περπατήσουν σε όποια χρονική κατηγορία επιλέξουν, 1, 2 ή 3 ωρών, με στόχο να καλύψουν μέσα στη διάρκεια που έχουν δηλώσει την απόσταση που επιθυμούν.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10π.μ. από τον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας (σημείο εκκίνησης στα εκδοτήρια εισιτηρίων).

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στον εξής σύνδεσμο: https://www.myrace.gr/event/4578/registrations.html

Το διήμερο εκδηλώσεων για τον αθλητισμό και την απεξάρτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου που έχει σχεδιάσει και συντονίζει το ΚΕΘΕΑ με τίτλο Reintegration Through Sport Plus/Erasmus + Sport .

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Πειραιά και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συνδιοργανωτής είναι το Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.