Δικαιώθηκε για την υπόθεση doping ο Peter Bol – Αποδείχθηκε η αθωότητά του

 Runbeat Team   14:46 14-02-2023  

Δικαιώθηκε για την υπόθεση doping ο Peter Bol – Αποδείχθηκε η αθωότητά του


Περίπου έναν μήνα μετά την υπόθεση doping στην οποία είχε εμπλακεί, ο Αυστραλός αθλητής Peter Bol που τερμάτισε στην τέταρτη θέση των 800 μέτρων των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο αθωώθηκε. Πιο συγκεκριμένα, ο Bol είχε βρεθεί θετικός σε τεστ doping, στην ουσία EPO, που έγινε εκτός αγώνων και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την Ομοσπονδία της Αυστραλίας.

Ο ίδιος όμως ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς αρνήθηκε άμεσα τις κατηγορίες λέγοντας «Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν έχω ποτέ στην ζωή μου αγοράσει, ψάξει ή χρησιμοποιήσει συνθετική EPO ή καμία άλλη απαγορευμένη ουσία», ενώ επίσης είχε δηλώσει ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές της Αυστραλίας για να αποδείξει την αθωότητά του.

 

Εν τέλει, ο Peter Bol κατάφερε να δικαιωθεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα (14/02), καθώς το Β’ δείγμα του απέδειξε ότι είναι αθώος. Συνεπώς, αυτό σημαίνει ότι ο Αυστραλός αθλητής δεν είναι πλέον αποκλεισμένος από τις αθλητικές διοργανώσεις και συνεχίζει κανονικά την καριέρα του.

«Τον περασμένο μήνα είπα σε όλους ότι είμαι αθώος και ζήτησα στον κόσμο της Αυστραλίας να με πιστέψει και να αφήσει τη διαδικασία να προχωρήσει. Είχα ελπίδες ότι η διαδικασία θα με δικαίωνε. Αυτό το πρωί, είμαι ανακουφισμένος να αναφέρω ότι όντως το έκανε.

Πληροφορήθηκα ότι το Β δείγμα μου δεν επιβεβαιώνει το Α δείγμα μου. Ο πρωτόδικος αποκλεισμός μου αφαιρέθηκε από την Μονάδα Ακεραιότητας Αυστραλίας. Η ανακούφιση που νιώθω είναι κάτι πολύ δύσκολο για να περιγραφεί» ανέφερε μεταξύ άλλων σε μήνυμά του στα social media ο Peter Bol.