Θετικός σε έλεγχο doping ο τέταρτος στα 800μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο – Αρνείται τις κατηγορίες

 Runbeat Team   17:06 20-01-2023  

Θετικός σε έλεγχο doping ο τέταρτος στα 800μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο – Αρνείται τις κατηγορίες


Ο Αυστραλός αθλητής Peter Bol που τερμάτισε στην τέταρτη θέση των 800 μέτρων των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού από την ομοσπονδία στίβου της χώρας του αφού βρέθηκε θετικός σε τεστ dopingπου έγινε εκτός αγώνων. Ο κάτοχος του εθνικού ρεκόρ της Αυστραλίας βρέθηκε θετικός στην ουσία EPO, που χρησιμοποιείται για να βελτιώσει τις επιδόσεις ενός αθλητή.

 

Ο Bol πάντως δήλωσε σοκαρισμένος από την συγκεκριμένη εξέλιξη, ζητώντας άμεσα την εξέταση ενός ακόμα δείγματος. «Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρω με ισχυρή πεποίθηση ότι είμαι αθώος και δεν έχω λάβει αυτή την ουσία όπως κατηγορούμαι» τονίζει ο Bol. «Ζητάω από τους πάντες στην Αυστραλία να με πιστέψουν και να περιμένουν να εξελιχθεί η διαδικασία».

Ο 28χρονος είναι πλέον αποκλεισμένος από τις αθλητικές δραστηριότητες και μένει να φανεί τι θα ακολουθήσει με την συγκεκριμένη υπόθεση. Ο ίδιος πάντως τόνισε ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές της Αυστραλίας προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του. «Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν έχω ποτέ στην ζωή μου αγοράσει, ψάξει ή χρησιμοποιήσει συνθετική EPO ή καμία άλλη απαγορευμένη ουσία» τόνισε επίσης ο Αυστραλός αθλητής.