Διοργανωτές Ολυμπιακών Αγώνων: «Μην δαγκώνετε τα μετάλλια, είναι από ανακυκλωμένα κινητά τηλέφωνα!»

 Runbeat Team   17:23 29-07-2021  

Διοργανωτές Ολυμπιακών Αγώνων: «Μην δαγκώνετε τα μετάλλια, είναι από ανακυκλωμένα κινητά τηλέφωνα!»


Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων επισήμαναν στους νικητές να μην δαγκώνουν τα μετάλλιά τους στο βάθρο καθώς είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα κινητά τηλέφωνα!

Ο αγαπημένος σας αθλητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κέρδισε το ανακυκλωμένο μετάλλιο VCR, που προέρχεται... από την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων.

 

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε να υπενθυμίσει στους αθλητές ότι τα μετάλλια που κερδίζουν δεν προέρχονται από βρώσιμα υλικά, αλλά από ανακυκλωμένες συσκευές κινητών τηλεφώνων. Συνεπώς, τους προέτρεψε να μην τα βάζουν στο στόμα τους.

«Λοιπόν, δεν χρειάζεται να τα δαγκώσετε... αλλά ξέρουμε ότι θα το κάντε» αναφέρει το tweet.

Το Tweet προέρχεται από τον επίσημο λογαριασμό του Τόκιο 2020 στο Twitter.


Στην πραγματικότητα έχουν περάσει περισσότερα από 100 χρόνια από τότε που σε Ολυμπιακούς Αγώνες δίνονταν αληθινά μετάλλια ατόφιου χρυσού. Το τεστ δαγκώματος χρησιμοποιούνταν για να διαπιστωθεί αν τα μετάλλια ήταν από πραγματικό χρυσό, καθώς ο ψεύτικος ήταν αρκετά σκληρός μην αφήνοντας αποτύπωμα δοντιού από το δάγκωμα.

Ωστόσο, η παραγωγή μεταλλίων από ανακυκλωμένο μέταλλο είναι μια πολύ νεότερη καινοτομία. Το Τόκιο άρχισε να προετοιμάζεται για τα παιχνίδια πριν από χρόνια, όχι μόνο με την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων, αλλά με την έναρξη μιας τεράστιας κίνησης δωρεών για τη συλλογή παρωχημένων ή σπασμένων ηλεκτρονικών συσκευών από τα 14 εκατομμύρια άτομα της πόλης.

Μεταξύ 1ης Απριλίου 2017 και 30 Μαρτίου 2019, το Tokyo 2020 Medal Project συγκέντρωσε 78.985 τόνους ηλεκτρονικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων 6,21 εκατομμυρίων μεταχειρισμένων κινητών τηλεφώνων. Απ' αυτά εξήγαγαν 32 κιλά χρυσού, 3.500 κιλά αργύρου και 2.200 κιλά χαλκού.

 

Και τα τρία μέταλλα είναι πολύ χρήσιμα για την κατασκευή κυκλωμάτων, όπου προτιμούνται έναντι του χαλκού επειδή αντιστέκονται στη διάβρωση. Λόγω του απίστευτου όγκου απορριμμάτων που πετούν οι άνθρωποι κάθε χρόνο, ορισμένοι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι σύντομα θα πρέπει να ξεκινήσουμε εξορρύσεις χώρους υγειονομικής ταφής για τις σημαντικές συγκεντρώσεις αλουμινίου, χαλκού, ψευδαργύρου και χάλυβα.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία όλων σ' αυτό το έργο. Ελπίζουμε να συμβάλλουμε σε μια φιλική προς το περιβάλλον και βιώσιμη κοινωνία η οποία θα αποτελέσει μέρος της κληρονομιάς των αγώνων του Τόκιο 2020», δήλωσε η επιτροπή στη σελίδα της σχετικά με το έργο των μεταλλίων.

Τούτου λεχθέντος, τα μετάλλια δεν είναι καθόλου άχρηστα. Το χρυσό μετάλλιο είναι ως επί το πλείστον κατασκευασμένο από ασήμι, αλλά εξακολουθεί να περιέχει περίπου 6 γραμμάρια χρυσού, που ανέρχονται σε περίπου 830 δολάρια το καθένα, σύμφωνα με την Parade. Ωστόσο, τα ασημένια μετάλλια είναι 100% ασημένια και αξίζουν περίπου 445 δολάρια το καθένα. Ωστόσο, τα χάλκινα μετάλλια είναι κατασκευασμένα από κόκκινο ορείχαλκο, ένα σχετικό κράμα χαλκού και ψευδαργύρου, και αξίας όχι περισσότερο από 2,50 δολάρια.

Συνολικά, η Ολυμπιακή Επιτροπή δημιούργησε συνολικά περίπου 5.000 μετάλλια, που θα χρησιμοποιηθούν τόσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι έπονται.

Πηγή: sputniknews.gr