Δούκας: «Μπορεί ο Μαραθώνιος να έχει το όνομα όμως ο ημιμαραθώνιος έχει άλλη χάρη»

 Runbeat Team   15:41 06-03-2024  

Δούκας: «Μπορεί ο Μαραθώνιος να έχει το όνομα όμως ο ημιμαραθώνιος έχει άλλη χάρη»


Η συνέντευξη Τύπου για τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας που θα γίνει την Κυριακή πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου.

“Μπορεί ο Μαραθώνιος να έχει το όνομα όμως ο ημιμαραθώνιος έχει άλλη χάρη κερδίζοντας όλο και περισσότερους φίλους τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αφού προσφέρει μια εξίσου σεβαστή, αλλά και πιο ελκυστική απόσταση”, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας επισημαίνοντας την άριστη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και συμπλήρωσε:

“Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι μία μεγάλη γιορτή, αφιερωμένη στον αθλητισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τη διεθνή φιλία. Είναι σταθερό σημείο συνάντησης δρομέων από ολόκληρο τον κόσμο, που τρέχουν για μία μοναδική εμπειρία κάτω από το αττικό φως, στη σκιά του Παρθενώνα” ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

“Έχει ιδιαίτερη αξία, όμως, να γνωρίζουμε ότι δεν μετρά μόνο η νίκη και η επικράτηση επί του αντιπάλου. Νικητές είναι ακόμη κι αυτοί που δεν θα μπορέσουν να τερματίσουν, αλλά προσπάθησαν και ξεπέρασαν τα όρια τους”, συνέχισε ο δήμαρχος και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του ευχόμενος για καλή επιτυχία για όλους τους συμμετέχοντες.

“Στην Ergo Ασφαλιστική είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που είμαστε Μέγας Χορηγός του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χώρας και προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους συμμετέχοντες, αλλά και θεατές από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στην Ergo αναγνωρίζουμε την ευθύνη που μας αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον κι έχουμε ως βασικό μέλημα αυτό να το αποδεικνύουμε συνεχώς με έργα. Γι΄αυτό και εκτός από την παροχή σε όλους τους δρομείς της τσάντας του αγώνα που είναι από ανακυκλώσιμο υλικό προχωράμε και σε μια ακόμη πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Aegean Rebreath, με τίτλο “Κάθε βήμα σου, Ανάσα Ζωής”. Στο περιπτέρο μας έχουμε δημιουργήσει μια διαδραστική εμπειρία όπου μετατρέπουμε τα βήματα των συμμετεχόντων σε πράξεις”, ανέφερε μεταξύ άλλων η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιωσιμότητας της ERGO, Μαρκέλλα Τσουρογιάννη.