Δρόμος Εκεχειρίας 2022: Χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά με σημαντικά μηνύματα

 Runbeat Team   15:57 16-05-2022  

Δρόμος Εκεχειρίας 2022: Χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά με σημαντικά μηνύματα


Χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά με μεγάλη συμμετοχή και την παρουσία σπουδαίων υπερμαραθωνοδρόμων, όπως ο Γιάννης Κούρος πραγματοποιήθηκε ο «Δρόμος Εκεχειρίας 2022».

Η αφετηρία του αγώνα των 50 χιλιομέτρων δόθηκε χθες Κυριακή 15/5 γωαπό την διοργανώτρια πόλη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, Αρχαία Ήλιδα. Οι δρομείς ακολούθησαν τη διαδρομή Δάφνη, Κεραμιδιά, Δαφνιώτισσα, Περιστέρι, Χειμαδιό, Σόπ, Καράτουλα, Μαγούλα, Λατζόι, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος και τερμάτισαν στην Αρχαία Ολυμπία το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Συμμετείχαν περίπου 450 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μάλιστα το CISM ενέταξε το Δρόμο Εκεχειρίας 2022 στο Πρόγραμμα Sports and Peace και φέτος συμμετείχαν αντιπροσωπείες των κρατών – μελών του CISM της Ουγγαρίας, της Λιθουανίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Παλαιστίνης.

 

Παράλληλα η Συμπολιτεία της Ολυμπίας και η Γραμματεία του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων διοργάνωσαν τον «Δρόμο του Κλεοσθένη» απόστασης 4,7 χιλιομέτρων, ο οποίος είχε αγωνιστικό χαρακτήρα και ήταν αφιερωμένος στον βασιλιά της Πίσας, Κλεοσθένη, έναν από τους 3 άνδρες της αρχαίας Ελλάδος που συμφώνησαν την Ολυμπιακή Εκεχειρία (Ίφιτος βασιλιάς της Ήλιδα και Λυκούργος νομοθέτης της Σπάρτης). Οι δρομείς ξεκίνησαν από τον αύλειο χώρο της εκκλησίας της Αγίας Κυριακής στην Αρχαία Πίσα και τερμάτισαν στην πλατεία του παλαιού δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Νικητής αναδείχτηκε ο Μαρίνος Τσούκας με χρόνο 16:37, ακολούθησε στη 2η θέση ο Νίκος Σταθακόπουλος με 16:52 και τρίτος ήταν ο Βασίλειος Βασιλείου με 17:20. Η Μαρία Παναγιώτου ήταν η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε με χρόνο 20:24, δεύτερη ήταν η Ευγενία Τζεβελέκου με 22:29 και την τριάδα έκλεισε η Ιωάννα Μπουσδούκου με 22:58.

Τα αποτελέσματα του αγώνα των 4,7 χιλιομέτρων

Το Σάββατο 14/5 πραγματοποιήθηκε και αγώνας 2 χιλιομέτρων για παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού (Ε΄ και Στ΄) και του γυμνασίου. Ο δρόμος ήταν αφιερωμένος στον πρωτεργάτη της Εκεχειρίας, βασιλιά της Αρχαίας Ήλιδας, Ίφιτο.