Δυνατή ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην

 Runbeat Team   14:18 14-02-2022  

Δυνατή ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων βάδην


Με έξι γυναίκες και δύο άνδρες θα λάβει μέρος η Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Μουσκάτ του Ομάν το διήμερο 4 και 5 Μαρτίου.

Η ελληνική αποστολή είναι ιδιαίτερα δυνατή και ικανή να επιστρέψει με επιτυχίες στη χώρα μας. Η ομάδα των γυναικών θα πάρει μέρος στα 20χλμ. βάδην με τις Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ευσταθία Κουρκουτσάκη, που με την προσθήκη της Όλγας Φιάσκα δημιουργούν ένα σύνολο με προοπτικές. Να υπενθυμίσουμε ότι οι τέσσερις πρώτες συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο Ευρωπαϊκό Ομάδων του 2021 στα 35χλμ. βάδην.

 

Στους άνδρες, ξεχωρίζει η παρουσία του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ , ο οποίος θα λάβει μέρος στον αγώνα των 35χλμ. με στόχο το όριο για τις κορυφαίες διοργανώσεις του 2022, ενώ την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια θα έχουν δύο νέοι αθλητές. Πρόκειται για την Αναστασία Αντωνοπούλου και τον Ανδρέα Παπαστεργίου, που θα συμμετάσχουν στα 10χλμ. ανδρών - γυναικών Κ20.

Αναφερόμενος στην ελληνική αποστολή, ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Χρήστος Μελέτογλου επισήμανε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ: «Η χώρα μας θα πάρει μέρος με δυνατή ομάδα στη διοργάνωση του Μουσκάτ. Οι Ντρισμπιώτη, Φιλτισάκου, Παπαδοπούλου και Κουρκουτσάκη, οι τέσσερις αθλήτριες του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου, καθώς και η Όλγα Φιάσκα του Θανάση Δεληγιάννη, δημιουργούν μια ομάδα με δυναμική, ικανή να πραγματοποιήσει καλή παρουσία στη διοργάνωση. Με υψηλές προσδοκίες θα πάρει για μία ακόμη φορά μέρος σε ένα μεγάλο γεγονός ο κορυφαίος μας βαδιστής, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ. Για τους δύο νεαρότερους της Ομάδας, το Μουσκάτ θα είναι μια καλή ευκαιρία να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια».

Αναλυτικά η Ομάδα μας

20χλμ. βάδην Γυναικών

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)

Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΣ Ανατολή Νέας Ιωνίας)

Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΓΣ)

Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης)

Ευσταθία Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός)

10χλμ. βάδην Γυναικών Κ20

Αναστασία Αντωνοπούλου (ΓΣ Ίκαρος Νέας Ιωνίας)

35χλμ. βάδην Ανδρών

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)

10χλμ. βάδην Ανδρών Κ20

Ανδρέας Παπαστεργίου (ΣΟΑ Φωκιανός Καρδίτσας)