Δυνατό ξεκίνημα από τον Τεντόγλου με άλμα στα 8.15μ., το καλύτερο ντεμπούτο για την Σπανουδάκη

 Runbeat Team   19:54 03-02-2022  

Δυνατό ξεκίνημα από τον Τεντόγλου με άλμα στα 8.15μ., το καλύτερο ντεμπούτο για την Σπανουδάκη


Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αγωνιστική σεζόν ο Μίλτος Τεντόγλου καθώς στον πρώτο αγώνα για το 2022 είχε άλμα στα 8.15μ. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο συμμετείχε σήμερα στην ημερίδα της Οστράβα όπου κατέλαβε την 2η θέση στο μήκος έχοντας δύο άλματα πάνω από τα 8 μέτρα. Γενικά έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση και αναμένεται να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος στη συνέχεια.

 

Ο Τεντόγλου ήταν άκυρος στην πρώτη και τρίτη του προσπάθεια, το δεύτερο άλμα του μετρήθηκε στα 7.86μ. και το τέταρτο στα 8μ. Στο πέμπτο του άλμα προσγειώθηκε στα 8.15μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με άκυρο άλμα.

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Σουηδός Thobias Montler, ο οποίος στην τελευταία του προσπάθεια είχε άλμα στα 8.21μ. Τρίτος ήταν ο Αμερικανός JuVaughn Harrison με 7.98μ.

Πολύ καλό ξεκίνημα η Σπανουδάκη

Το καλύτερο ξεκίνημα της έως τώρα καριέρας της στον κλειστό στίβο έκανε στην Οστράβα η Ραφαέλα Σπανουδάκη, η οποία τερμάτισε 4η στα 60μ. με χρόνο 7.30.

Η έμπειρη σπρίντερ στα προκριματικά αγωνίστηκε στην 2η σειρά και με χρόνο 7.29 πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Νικήτρια στα 60 μ. ήταν η Molly Scott (Ιρλανδία) με 7.25 και ακολούθησε η Ponte Ajla Del  (Ελβετία) με 7.26 και τρίτη ήταν η Der Weken Patrizia van με 7.27. Η Σπανουδάκη θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στην ημερίδα του ΣΕΦ την Κυριακή 13 του μηνός.

Στο μίτινγκ της Οστράβα συμμετείχε και η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων), η οποία ωστόσο είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4.21μ., ύψος από το οποίο επέλεξε να ξεκινήσει. Τα θετικό ήταν ότι δεν ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι κι έτσι θα είναι παρούσα το Σάββατο στην ημερίδα του ΣΕΦ.