Δύσκολη νίκη-πρόκριση του Τσιτσιπά επί του Κόλσραϊμπερ

 Runbeat Team   13:01 25-07-2021  

Δύσκολη νίκη-πρόκριση του Τσιτσιπά επί του Κόλσραϊμπερ


Έστω και δύσκολα ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 2-1 σετ τον Γερμανό Φίλιπ Κόλσραϊμπερ και πήρε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά τένις ανδρών.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν ήταν σε πολύ καλή μέρα, έκανε εύκολα το λάθος και έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλό του να πιστέψει ότι μπορεί να τον νικήσει. Στο τελευταίο και κρίσιμο σετ, ωστόσο, ανέβασε ταχύτητα, απέδειξε γιατί είναι στο Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης και έφτασε στη νίκη-πρόκριση.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και πήρε άνετα το πρώτο σετ με 6-3, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Έκανε πολύ εύκολα το λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλό του να πιστέψει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Ο Γερμανός προηγήθηκε από το ξεκίνημα και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο κάθε λάθος του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένος. Το τελικό 3-6 υπέρ του Κόλσραϊμπερ ήρθε φυσιολογικά.

Όλα κρίθηκαν στο 3ο και τελευταίο σετ, όπου και πάλι ο Τσιτσιπάς δεν ήταν συγκεντρωμένος στο ξεκίνημα με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω με 0-2 στα γκέιμ. Από εκεί και μετά όμως ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, έκανε το μπρέικ και έφτασε στο τέλος άνετα στο 6-3 παίρνοντας τη νίκη με 2-1 σετ.