Έβαλε την υπογραφή του ο Αυγενάκης για την επιχορήγηση του ΣΕΓΑΣ

 Runbeat Team   14:36 27-05-2021  

Έβαλε την υπογραφή του ο Αυγενάκης για την επιχορήγηση του ΣΕΓΑΣ


Βαθιά οικονομική ανάσα αναμένεται να πάρει άμεσα η Ομοσπονδία του στίβου καθώς ο Υφυπουργός αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης υπέγραψε τη δεύτερη δόση της επιχορήγησης 2021, με ημερομηνία 25/5, η οποία ανέρχεται στο ποσό των δύο εκατομμυρίων τριάντα μιας χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.031.500 €).

Ο ΣΕΓΑΣ είναι η δεύτερη επί συνόλου 43 Ομοσπονδιών, για τον οποίο ο Υφυπουργός υπέγραψε την εκταμίευση.

Η εξέλιξη αυτή δίνει σίγουρα βαθιά οικονομική ανάσα στον ΣΕΓΑΣ και κατ’ επέκταση στους συλλόγους και τους αθλητές λίγους μόλις μήνες πριν τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί είχε σταλεί από τον ΣΕΓΑΣ επιστολή προς τον κ. Αυγενάκη ζητώντας διευκρινήσεις όσον αφορά στα δημοσιεύματα που ήθελαν την Ομοσπονδία να μην έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την επιχορήγηση. Η επιστολή ανέφερε: «Επειδή αυτά τα δημοσιεύματα αφενός θίγουν το κύρος της Ομοσπονδίας και δημιουργούν κλίμα αναξιοπιστίας στα σωματεία και στους αθλητές μας και αφετέρου αφήνουν υπόνοιες ότι η ΓΓΑ παρανομεί εκταμιεύοντας χρήματα χωρίς να τηρεί τις νομικές διαδικασίες, θα σας παρακαλούσαμε πολύ να ενημερώσετε, εάν ισχύει κάτι που έχει διαφύγει της προσοχής μας».