Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου: Επιστρέφουν για να υπερασπιστούν τους τίτλους τους Ingebrigtsen και Grøvdal!

 Runbeat Team   14:42 29-11-2022  

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου: Επιστρέφουν για να υπερασπιστούν τους τίτλους τους Ingebrigtsen και Grøvdal!


Jakob Ingebrigtsen και Karoline Bjerkeli Grøvdal θα αγωνιστούν στις 11 Δεκεμβρίου στο Τορίνο προκειμένου να υπερασπιστούν τους τίτλους τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου από το 2021. Όπως ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία στίβου της Νορβηγίας, οι δύο νικητές της διοργάνωσης της περασμένης χρονιάς σε άνδρες και γυναίκες θα αγωνιστούν φέτος στην Ιταλική πόλη με στόχο να κατακτήσουν ακόμα έναν τίτλο.

 

Ο Jacob Ingebrigtsen νίκησε πέρυσι τους Aras Kaya (Τουρκία) και Jimmy Gressier (Γαλλία) για να τερματίσει πρώτος, προσθέτοντας τον πέμπτο του τίτλο στο αγώνισμα μετά τους τέσσερις συνεχόμενους στην κατηγορία U20 από το 2016 έως το 2019. Μαζί με τον 22χρονο χρυσό ολυμπιονίκη στα 1.500 μέτρα και παγκόσμιο πρωταθλητή στα 5.000 μέτρα θα αγωνιστούν και τα αδέρφια του, Filip και Henrik, που έχουν τις δικές τους μεγάλες επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου.

Η Grøvdal πήρε το 2021 την μεγάλη νίκη στο αγώνισμα επικρατώντας των Meraf Bahta (Σουηδία) και Alina Reh (Γερμανία) και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση στα 32 της, αφού νωρίτερα φέτος έσπασε το ρεκόρ Νορβηγίας της Ingrid Kristiansen στα 5.000 μέτρα με 14:31:07 στο Όσλο.