Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Δρόμου: Άνοιξαν οι εγγραφές για τους ερασιτέχνες

 Runbeat Team   14:22 13-04-2024  

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Δρόμου: Άνοιξαν οι εγγραφές για τους ερασιτέχνες


Το πρώτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Δρόμου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το διήμερο 12-13 Απριλίου 2025 στις Βρυξέλλες και οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι οι εγγραφές άνοιξαν.

Είναι η πρώτη φορά που επίλεκτοι αθλητές της Ευρώπης θα αγωνιστούν μαζί με ερασιτέχνες δρομείς από όλο τον κόσμο σε ένα διήμερο φεστιβάλ τρεξίματος.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν αγώνας 10 χιλιομέτρων, ημιμαραθώνιος και μαραθώνιος.

 

Περισσότεροι από 7.000 δρομείς (εκ των οποίων οι 5.000 έχουν εγγραφεί στον Μαραθώνιο κάτι που τον καθιστά ήδη τον μεγαλύτερο μαραθώνιο που έχει διεξαχθεί επί βελγικού εδάφους) έχουν ήδη κάνει την προεγγραφή τους κι ενώ ο σύνδεσμο εγγραφής και για τους τρεις αγώνες άνοιξε την Πέμπτη (11/4). Οι εγγραφές συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους ΕΔΩ.

Στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων προβλέπονται μετάλλια τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο σε άνδρες και γυναίκες, όπως και στον ημιμαραθώνιο και τον Μαραθώνιο. Για πρώτη φορά, ωστόσο, θα υπάρχει Country Ranking σε κάθε αγώνα. Πρόκειται για μία κατάταξη που θα βασιστεί στους χρόνους των 25 ταχύτερων των ελίτ αθλητών, αλλά και των ερασιτεχνών.

Η διαδρομή του μαραθωνίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Δρόμου θα ξεκινήσει στις Βρυξέλλες με φόντο το μεγαλειώδες και επιβλητικό σκηνικό του Βασιλικού Παλατιού, ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα ορόσημα της πόλης, ενώ ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο Λεβέν. Οι αγώνες ημιμαραθώνιου και 10χλμ θα ξεκινήσουν και θα τερματίσουν στο Λεβέν.