Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων βάδην: Με εννέα αθλητές και αθλήτριες η Ελλάδα στο Ποντεμπράντι

 Runbeat Team   15:28 10-05-2023  

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων βάδην: Με εννέα αθλητές και αθλήτριες η Ελλάδα στο Ποντεμπράντι


Με εννέα αθλητές και αθλήτριες θα πάει η Ελλάδα στο Ποντεμπράντι, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην που θα γίνει στις 21 Μαΐου.

Η Ελλάδα θα λάβει μέρος σε δύο ομαδικά. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του Μονάχου και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στις δύο αποστάσεις, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, θα λάβει μέρος στα 20χλμ. βάδην, απόσταση στην οποία έχει δείξει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Η Ντρισμπιωτη στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2021 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 35χλμ. βάδην και η ομάδα μας στο ομαδικό είχε ανάβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Η Κυριακή Φιλτισάκου ξεπέρασε τον τραυματισμό μετά το ατύχημα στο Άστρος και θα λάβει μέρος στο 35άρι. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στα 20χλμ. βάδην, με στόχο κυνηγήσει μια εμφάνιση που θα του δώσει πολύτιμους βαθμούς στο ράνκινγκ για τους Ολυμπιακούς. Η χώρα μας θα έχει ομαδικό στα 20χλμ. και στα 35χλμ. βάδην των Γυναικών.

Τη θέση της στο ράνκινγκ για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης και τους Ολυμπιακούς θα επιδιώξει να βελτιώσει η Όλγα Φιασκα, που είναι εντός πρόκρισης για το Παγκόσμιο στα 35χλμ. βάδην. Μια καλή παρουσία διεκδικεί και η Έφη Κουρκουτσάκη στα 35χλμ., όπως και ο Γιάννης Καυκάς στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών. Η Σοφία Αλικανιώτη θα λάβει μέρος στα 35χλμ. βάδην, ενώ η νεαρή Αναστασία Αντωνοπούλου θα έχει μια καλή ευκαιρία να αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20. Αρχηγός αποστολής θα είναι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Νίκος Τσώνης.

Αναλυτικά η Ομάδα

20χλμ. βάδην

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (AΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)

Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ)

Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης)

35χλμ βάδην

Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΓΣ Ανατολή Ν. Ιωνίας)

Έφη Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός)

Σοφία Αλικανιώτη (Εθνικός ΓΣ)

 

20χλμ. βάδην Ανδρών

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)

35χλμ. βάδην Ανδρών

Γιάννης Καυκάς (ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών)

10χλμ. βάδην Γυναικών Κ20

Αναστασία Αντωνοπούλου (ΓΣ Ίκαρος Ν. Ιωνίας)