Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος δρομέας και πατέρας Dick Hoyt

 Runbeat Team   13:09 18-03-2021  

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος δρομέας και πατέρας Dick Hoyt


Αποτέλεσε πρότυπο πατέρα και παράδειγμα προς μίμηση. Ο Dick Hoyt έφυγε από τη ζωή στα 80 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μαθήματα ζωής για το πώς μπορεί ένας γονιός μέσα από τον αθλητισμό να δώσει… πόδια στο τετραπληγικό παιδί του.

Ο «πατέρας του αιώνα», όπως είχε χαρακτηριστεί έφυγε ήσυχα στον ύπνο του έχοντας προδοθεί από την καρδιά του.

Η ιστορία του Dick Hoyt είναι συγκλονιστική. Για περισσότερο από 20 χρόνια έτρεχε σε μαραθωνίους, τρίαθλα και ironman σπρώχνοντας το αναπηρικό καρότσι του γιου του.

 

Ο Rick Hoyt, γεννήθηκε με βλάβη στον εγκέφαλο και κινητικά προβλήματα και σύμφωνα με τους γιατρούς θα παρέμενε για όλη του τη ζωή «φυτό». Η οικογένειά του, ωστόσο, δεν το πίστεψε. Όταν ήταν 11 ετών οι γονείς του απευθύνθηκαν στο τμήμα τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Ταφτ της Μασαχουσέτης αναζητώντας έναν τρόπο να επικοινωνήσουν με τον γιο τους.

Οι γιατροί κατάφεραν να συνδέσουν την κίνηση του εγκεφάλου του Rick με τον κέρσορα του υπολογιστή και κάπως έτσι ξεκίνησε η επικοινωνία του μικρού με τους γονείς του.

Από εκεί και μετά τα πάντα άλλαξαν καθώς πλέον ο Rick Hoyt μπορούσε να εκφράσει τις επιθυμίες του. Μετά από λίγο καιρό ένας συμμαθητής του είχε ένα ατύχημα και έμεινε παράλυτος. Το σχολείο διοργάνωσε έναν αγώνα δρόμου με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων. Ο Rick Hoyt ζήτησε από τον πατέρα του να πάρουν μέρος, όπως και έγινε.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον πατέρα Hoyt εξαντλημένο, αλλά όταν ο γιος του τού είπε ότι όταν έτρεχαν αισθάνθηκε σα να μην είναι ανάπηρος όλα άλλαξαν.

Από τότε ξεκίνησαν να τρέχουν μαζί σε αγώνες δρόμου με τον πατέρα να σπρώχνει το καρότσι του γιου. Μάλιστα το 1983 κατάφεραν να πιάσουν το όριο για τον σπουδαίο μαραθώνιο της Βοστώνης. Αργότερα ασχολήθηκαν και με το τρίαθλο, ενώ πήραν μέρος και σε αρκετούς αγώνες Ironman. Για πάνω από 20 χρόνια ο Dick Hoyt διένυε χιλιόμετρα σπρώχνοντας ταυτόχρονα το αμαξίδιο του Rick ενώ το ίδιο έκανε με το ποδήλατο αλλά και κολυμπώντας όταν χρειαζόταν.

Συνολικά οι δυο τους έτρεξαν περισσότερους από 1000 αγώνες εκ των οποίων οι 212 ήταν τριάθλου, αλλά και δεκάδες μαραθώνιοι με το ρεκόρ τους να είναι 2 ώρες και 40 λεπτά! Ο τελευταίος τους αγώνας ήταν το 2013.

Πριν μερικά χρόνια σε ιατρικές εξετάσεις που έκανε ο Dick Hoyt διαπιστώθηκε ότι μία αρτηρία του είναι βουλωμένη κατά 95%. Μάλιστα οι γιατροί του είπαν ότι είναι ζωντανός λόγω της ενασχόλησής του με τον αθλητισμό. Το πλήρωμα του χρόνου, όμως έφτασε και ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος αποχαιρέτισε για πάντα το γιο του.

Δείτε το βίντεο με την ιστορία τον Hoyt