Έγινε ο προγραμματισμός για τη στήριξη των επιλεγμένων αθλητών και αθλητριών ανά ΕΑΣ

 Runbeat Team   13:03 05-04-2022  

Έγινε ο προγραμματισμός για τη στήριξη των επιλεγμένων αθλητών και αθλητριών ανά ΕΑΣ


Στον τρόπο που θα συνεργαστούν οι κατά τόπους τεχνικοί σύμβουλοι με τους υπεύθυνους του ΣΕΓΑΣ για την ομαλή μετάβαση των 750 επίλεκτων αθλητών στις μεγαλύτερες κατηγορίες αφιερώθηκε η διαδικτυακή συνάντηση των μεν με τους δε το βράδυ της Δευτέρας.

 

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΣ Κώστας Κεντέρης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Γιάννης Μυστακίδης μίλησαν διαδικτυακά με τους τεχνικούς συμβούλους με βασικό θέμα τον τρόπο στήριξης των επιλεγμένων αθλητών και αθλητριών ανά ΕΑΣ, που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού στίβου. Η εποπτεία τους από τους τεχνικούς συμβούλους, που θα αποτελέσουν και τον σύνδεσμο τους με τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ, αλλά και οι τρόποι στηρίξουν τους συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης. Ο ΣΕΓΑΣ θα συνδράμει τόσο υλικοτεχνικά όσο και με την διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τη διατροφή και την ψυχολογία.

Επίσης θα υπάρξουν προπονητικές δράσεις των ομοσπονδιακών τεχνικών, τόσο με τους αθλητές και τις αθλήτριες της κατηγορίας όσο και με τους προπονητές τους, που θα αποσκοπεί στη καθοδήγηση σε τεχνικά θέματα και στην εξέλιξη τους. Τέλος αποφασίστηκε η διεξαγωγή αγώνων ανά ΕΑΣ με μεικτές ομάδες επιλεγμένων.

Ο ΣΕΓΑΣ με τη δημιουργία της συγκεκριμένης κατηγορίας έβαλε στην «ομπρέλα» του πάνω από 750 αθλητές και αθλήτριες, με απώτερο στόχο την ομαλή μετάβαση τους στις μεγαλύτερες κατηγορίες.