Έγραψε ιστορία η Paula Dogaru καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που νικά τον Rout Classic 100 Mile

 Runbeat Team   10:28 30-09-2023  

Έγραψε ιστορία η Paula Dogaru καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που νικά τον Rout Classic 100 Mile


Ως ένας από τους πιο ανατρεπτικούς αγώνες μπορεί να χαρακτηριστεί ο φετινός Rout Classic 100 Miles καθώς αρκετοί ήταν οι δρομείς που εγκατέλειψαν λίγο πριν το τερματισμό, αλλά κυρίως γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα των 176 χιλιομέτρων με υψομετρική +9000 νικήτρια ήταν μία γυναίκα και συγκεκριμένα η Paula Dogaru.

 

Η Ρουμάνα υπεραθλήτρια αποδείχτηκε καλά προετοιμασμένη, κατάφερε να έχει μία σταθερή πορεία και τελικά πέτυχε μία ιστορική νίκη τερματίζοντας σε 26 ώρες και 23 λεπτά. Είναι η πρώτη γυναίκα που στέφεται νικήτρια στον δύσκολο και επίπονο αγώνα έχοντας μάλιστα την 3η καλύτερη επίδοση στη νέα διαδρομή. 

Στη δεύτερη θέση έχει τερματίσει ο Αλέξανδρος Γράκης με χρόνο 27 ώρες και 44 λεπτά, ενώ υπάρχουν αρκετοί ακόμη δρομείς που συνεχίζουν την προσπάθειά τους και άλλοι που εγκατέλειψαν λίγο πριν τον τερματισμό. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Χρήστος Γκουβαΐλης με χρόνο 29:30:55.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ROUT Classic 100 Miles είναι ο 3ος παλαιότερος αγώνα 100 μιλίων στην Ευρώπη και ο 1ος που διεξήχθη στην Ελλάδα χαράζοντας νέους δρόμους στον χώρο των Ultras.

Τα αποτελέσματα (ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη…