Ειρήνη Βασιλείου: «Η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό ήρθε ανέλπιστα και χωρίς να το κυνηγάω»

 Runbeat Team   13:36 29-07-2022  

Ειρήνη Βασιλείου: «Η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό ήρθε ανέλπιστα και χωρίς να το κυνηγάω»


Για την Ειρήνη Βασιλείου η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου αποτελεί την απόλυτη επιβράβευση μίας πορείας με πολλή δουλειά, πείσμα και πάθος.

Είναι μία μεταβατική χρονιά για την ίδια καθώς αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε πολλά διαφορετικά αγωνίσματα χωρίς να έχει άγχος και πίεση της επίτευξης οποιουδήποτε ορίου ή θέσης ράνκινγκ.

 

Συμμετείχε σε αγώνες 100μ., 200μ., 400μ. και 800μ. δείχνοντας να είναι σε εξαιρετική κατάσταση παρόλα αυτά. Σημείωσε ατομικό ρεκόρ στα 800μ. και έτρεξε δύο πολύ γρήγορες κούρσες στα 400μ. Οι επιδόσεις της ήταν αρκετές για να της εξασφαλίσουν τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.

Η ίδια το καλοδέχτηκε με την εξής ανάρτηση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει:

«Πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου στο Μόναχο για 3η φορά στην καριέρα μου στα 400 μέτρα!

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, ανέλπιστα και χωρίς να το κυνηγάω γιατί όποιος παρακολουθεί τη φετινή μου πορεία θα παρατήρησε ότι αγωνιζόμουν σε 4 αγωνίσματα: από 100 έως 800 μέτρα και μοναδικός μου στόχος ήταν η αυτοβελτίωση».


Η Ειρήνη Βασιλείου μετά την Ολυμπιάδα του Τόκιο αμφιταλαντεύτηκε στο κατά πόσο θα έπρεπε να σταματήσει τον πρωταθλητισμό ή να συνεχίσει έναν ακόμη χρόνο. Η απόφασή της ήταν να αγωνιστεί για μία σεζόν ακόμη και να χαρεί τη συμμετοχή της όπως ποτέ άλλοτε. Τα αποτελέσματά της τη δικαιώνουν και μένει να δούμε εάν τελικά υπάρξει και συνέχεια…