Ειρήνη Βασιλείου: Πως στο πρώτο 800άρι της ζωής της πήρε πρωτιά με εξαιρετικό χρόνο

 Νίκη Μηλιαράκη   11:02 28-02-2022  

Ειρήνη Βασιλείου: Πως στο πρώτο 800άρι της ζωής της πήρε πρωτιά με εξαιρετικό χρόνο


Η Ειρήνη Βασιλείου ήταν από τις αθλήτριες που εντυπωσίασε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου κατακτώντας την πρώτη θέση στα 800μ. των γυναικών με χρόνο 2.10.94. Η Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια μας είχε συνηθίσει να κερδίζει πρωτιές και μετάλλια αγωνιζόμενη στα 400μ. που είναι το κύριο αγώνισμά της ή στα 200μ. που έτρεχε συνήθως για προπονητικούς λόγους. Φέτος, όμως επέλεξε τα 800μ., τα οποία όπως εξομολογήθηκε έτρεξε για πρώτη φορά στη ζωή της.

Ένας τραυματισμός που είχε στη γάμπα την οδήγησε να πάρει την απόφαση να αγωνιστεί στα 800μ. και όχι μόνο πήρε την πρωτιά, αλλά σημείωσε και έναν καταπληκτικό χρόνο δείχνοντας ότι είναι σε καλή κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο στο Βελιγράδι.  

 

«Είμαι πολύ χαρούμενη», επισήμανε στο runbeat.gr λίγες ώρες μετά την επιτυχία της και εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν να αγωνιστεί στα 800μ. «Η προετοιμασία ήταν πολύ δύσκολη με τις καιρικές συνθήκες που είχαμε στο Ηράκλειο. Δεν πήγα φέτος στο εξωτερικό και ήταν μία καθαρά δική μου επιλογή αυτό. Δυστυχώς ο καιρός δεν βοήθησε πολύ καθώς λόγω του κρύου δεν μπορούσα να κάνω κάποια κομμάτια πιο γρήγορα και κλειστό στίβο δεν έχουμε. Παρόλα αυτά το παλέψαμε. Δεν πτοηθήκαμε και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στις προπονήσεις. Κάναμε μεγαλύτερα κομμάτια στην προπόνηση και θέλαμε να δοκιμάσουμε στα 800μ. για να δούμε τι μπορώ να κάνω».

Στο να πάρει αυτή την απόφαση βοήθησε πάρα πολύ και το γεγονός ότι «ήταν η πρώτη φορά φέτος που είχα ήδη το όριο για το Παγκόσμιο και δεν ένιωθα την πίεση ότι πρέπει να διεκδικήσω κάποιο συγκεκριμένο χρόνο στα 400μ. οπότε είχα τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε στα 800μ.».

Όλα δείχνουν ότι θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι χωρίς να έχει κάνει κάποιο 400άρι στον κλειστό στίβο πριν, όμως αυτό είναι κάτι που δεν την ανησυχεί. «Και στα 800μ. έτρεξα χωρίς να έχω κάποια προηγούμενη εμπειρία και πήγε πολύ καλά. Είναι τελείως διαφορετικό το στιλ σε σχέση με τα 400μ. γιατί πας σε πιο αργούς ρυθμούς στην αρχή. Με τον Αναστάση (σ.σ. τον Βλατάκη που είναι υπεύθυνος για την προπόνησή της) το διαλέξαμε πιο πολύ γιατί πέρασα ένα τραυματισμό στη γάμπα και ήταν πιο χαλαρές οι εντάσεις στα 800μ.».

Παρόλα αυτά με το σπριντ της στα τελευταία 150μ. στο χθεσινό αγώνα έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση. «Ναι ήταν πολύ καλό, πολύ γρήγορο», παραδέχεται και η ίδια, η οποία πλέον μετρά αντίστροφα για το Βελιγράδι.

«Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω στα 400μ. στο Βελιγράδι. Το σημαντικό για μένα είναι ότι είμαι καλά, υγιής και ελπίζω να κάνει καλύτερο καιρό για να προετοιμαστώ λίγο καλύτερα. Έως τώρα είχε πολλή βροχή και κρύο και αυτό με δυσκόλεψε πάρα πολύ. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται…».

Η Ειρήνη Βασιλείου ίσως επιλέξει να κάνει ένα ακόμη 800άρι πριν το Παγκόσμιο καθώς σκέφτεται να κατέβει στο Βαλκανικό πρωτάθλημα την άλλη εβδομάδα χωρίς, όμως ακόμα να έχει πάρει την οριστική της απόφαση.