Είσαι Ultras και δεν το ξέρεις, του Φώτη Ζησιμόπουλου

 Φώτης Ζησιμόπουλος   14:20 03-02-2022  

Είσαι Ultras και δεν το ξέρεις, του Φώτη Ζησιμόπουλου


Ξεκίνησα το τρέξιμο 2017 έχοντας αφήσει πίσω μου το άθλημα της Πυγμαχίας. Είδα πως όταν έτρεχα ένιωθα καλύτερα, δεν έτρεχα και ένιωθα άρρωστος. Μετά την πρώτη μου συμμετοχή σε αγώνα βουνού ενθουσιάστηκα πολύ και ήθελα να μάθω περισσότερα πράγματα για το τρέξιμο, μάζευα πληροφορίες απ' όπου μπορούσα. Διάβαζα βιβλία, παρακολουθούσα βίντεο και όταν έβγαινα για τρέξιμο προσπαθούσα όλες αυτές τις πληροφορίες να τις βάλω σε μια τάξη και να δω πως μπορώ να εξελιχθώ.

 

Άκου πολλά, δοκίμασε αυτά που σε ενθουσιάζουν, δες αν σου ταιριάζουν και πέτα τα υπόλοιπα. Ήξερα ότι το τρέξιμο ήταν κάτι που ήρθε στην ζωή μου για να μείνει. Όσα και να διάβασα για το τρέξιμο αυτό που πάντα έψαχνα να βρω στο τέλος ήταν αυτούς τους τύπους που τρέχουν πολύ - πάρα πολύ!! Αναρωτιόμουν πως γίνεται ο άνθρωπος να τρέχει τόσες πολλές ώρες, να υποφέρει τόσο πολύ και να μην τα παρατάει! Ίσως τελικά οι υπεραποστάσεις σε επιλέγουν αυτές και δεν τις επιλέγεις εσύ γιατί μετά από πολλές ώρες τρεξίματος η διασκέδαση χάνεται παλεύεις με τον εαυτό σου για να μην τα παρατήσεις!! Παλεύεις με τις κράμπες, με το κρύο, με την ζέστη, με τις σκέψεις και με πολλά άλλα, αλλά κάθε φορά είναι και κάτι διαφορετικό!!

Είσαι Ultras και δεν το ξέρεις, του Φώτη Ζησιμόπουλου runbeat.gr

Το ωραίο όμως σε όλα αυτά είναι πως θα μάθεις πράγματα για τον εαυτό σου που δεν φανταζόσουν ότι υπάρχουν μέσα σου! Έχω διαβάσει ότι πολλοί ultraδες κατά την διάρκεια του αγώνα έχουν παραισθήσεις, σε μένα δεν έχει συμβεί αυτό, αλλά αυτό που έχω ζήσει πολύ έντονα είναι να παγώνει ο χρόνος! Είμαι άνθρωπος που θέλω ότι κάνω να το τερματίζω, μπορεί να μην καταφέρω και κάτι σπουδαίο όπως μου έχει συμβεί πολλές φορές αλλά ξέρω ότι θα το παλέψω μέχρι τέλους.

 

Αξίζει όμως να μείνω στις υπεραποστάσεις και να κυνηγάω καλύτερους χρόνους και βάθρα; Καταπόνηση πολλές ώρες προπόνησης και πολλές θυσίες, δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά προς το παρόν με γεμίζει και απολαμβάνω αυτό που κάνω! Ποτέ δεν ήξερα τι μπορώ να κάνω με το τρέξιμο μέχρι που προσπάθησα και ονειρεύτηκα μεγάλες νίκες. Κάνε υπερβολές όσο μπορείς χωρίς να τραυματιστείς!!!

Είσαι Ultras και δεν το ξέρεις, του Φώτη Ζησιμόπουλου runbeat.gr