Εκατοντάδες φοιτητές έτρεξαν στο Πεδίον του Άρεως

 Runbeat Team   14:59 02-11-2021  

Εκατοντάδες φοιτητές έτρεξαν στο Πεδίον του Άρεως


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πάρκο του Πεδίου του Άρεως γέμισε φοιτητές, αλλά και απλούς πολίτες που θέλησαν να συμμετάσχουν στο 3ο ΟΠΑ Run, το οποίο διοργάνωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο αγώνας απόστασης 5 χιλιομέτρων ήταν ανοικτός για κάθε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΟΠΑ, αλλά και για οποιονδήποτε φίλο του αθλητισμού και εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού του ΟΠΑ “AUEB Volunteers”.

Το ΟΠΑ Run υποστήριξαν εθελοντικά 100 φοιτητές και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου.

 

Το μήνυμα του ΟΠΑ Run, όπως δήλωσε ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, είναι «να καταστεί το Πεδίον του Άρεως ξανά πνεύμονας ζωής και πόλος έλξης για τους κατοίκους της πόλης της Αθήνας και για τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου». Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη τη διοργάνωση και υποστήριξε ότι «θα αυξηθούν οι δράσεις που θα προάγουν την άθληση, την υγεία σε συνδυασμό με τη γνώση».

Το «παρών» έδωσε και ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος, ο οποιος δήλωσε ότι «το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της περιοχής του κέντρου της Αθήνας και το ΟΠΑ Run αποδεικνύει τη στενή σχέση του Ιδρύματος με την τοπική κοινωνία. Η πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες δράσεις».

Τις πρώτες θέσεις στους άνδρες μοιράστηκαν οι Σπυρίδων Κούτσης, Βασίλειος Θώμος και Φώτης Ρηγόπουλος και στις γυναίκες οι Κατερίνα Πολίτη, Μιλένα Σεσούμ και Γεωργία Δούκα.