Εκπληκτική εμφάνιση και ατομικό ρεκόρ για την Σπύρου στα 3.000μ.

 Runbeat Team   10:04 14-02-2022  

Εκπληκτική εμφάνιση και ατομικό ρεκόρ για την Σπύρου στα 3.000μ.


Οι πολύ καλές εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στα κολεγιακά πρωταθλήματα της Αμερικής συνεχίζονται. Τα ξημερώματα, η Βασιλεία Σπύρου έκανε εκπληκτικό ντεμπούτο στον κλειστό στίβο σημειώνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ελλάδα στα 3.000μ.

Πιο συγκεκριμένα η 20χρονη πρωταθλήτρια συμμετείχε στα 3.000μ. σε αγώνες στο Νάσβιλ του Τενεσί και κατέλαβε την τέταρτη θέση με 9.17.29. Ο χρόνος αυτός αποτελεί την κορυφαία επίδοση φέτος στη χώρα στην απόσταση και παράλληλα είναι η 10η όλων των εποχών από Ελληνίδα αθλήτρια στον κλειστό στίβο. Η Σπύρου εκμεταλλεύτηκε τον συναγωνισμό και κατάφερε να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 9.30.62, το οποίο είχε σημειώσει το 2019.

 

Θετικό ήταν το… ντεμπούτο στη σεζόν και για την Έλλη Δεληγιάννη, η οποία συμμετείχε στους κολεγιακούς αγώνες που έγιναν στην Ουάσιγκτον.

Η νεαρή τερμάτισε τα 800μ. σε 2.06.87 και κατέλαβε την 8η όμως η επίδοση δεν μετράει στα στατιστικά του κλειστού. Η επίδοση της αθλήτριας έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία, δεδομένο του ότι το προηγούμενο διάστημα απείχε από τις προπονήσεις, παρόλα αυτά κατάφερε γρήγορα να ανακάμψει και να δείξει τις αγωνιστικές της ικανότητες. Η αθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 2.07.23 από το 2020, χρόνο που δείχνει πως μπορεί να βελτιώσει στο εγγύς μέλλον.

Από εκεί και πέρα, σε αγώνες στο Νάσβιλ η πρωταθλήτρια της σφυροβολίας Σταματία Σκαρβέλη ξεκίνησε τη χρονιά με το βαρύ όργανο όπου είχε καλύτερη προσπάθεια στα 22.30μ. και κατέλαβε την 8η θέση. Η κορυφαία Ελληνίδα των τελευταίων ετών στη σφυροβολία προετοιμάζεται με στόχο τους αγώνες της Άνοιξης.

Καλές παρουσίες πραγματοποίησαν σε αγώνες στα κολεγιακά Πρωταθλήματα επίσης οι Αριάδνη Αδαμοπούλου και Δάφνη Λαβασά. Η πρώτη ξεπέρασε τα 4,35 μ. στο επί κοντώ σε αγώνες στο Τέξας και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ.

Η Λαβασά ήταν νικήτρια στα 3.000 μ. σε Κολεγιακούς αγώνες στο Μαϊάμι. Η νεαρή αθλήτρια τερμάτισε σε 9.33.77.