Κωνσταντινούπολη 2023: Εκτός τελικού η Μαρινάκου

 Runbeat Team   19:54 02-03-2023  

Κωνσταντινούπολη 2023: Εκτός τελικού η Μαρινάκου


Η Αναστασία Μαρινάκου αγωνίστηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο των 3.000 μέτρων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη, τερματίζοντας στην 11η θέση με 9:22.35 και μένοντας εκτός τελικού.

Παρότι ξεκίνησε αρκετά καλά στον αγώνα, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και όταν οι περισσότερες αθλήτριες έκαναν την αλλαγή τους, η Αναστασία Μαρινάκου υποχώρησε αρκετά στην κατάταξη μένοντας μακριά από τον καλό της εαυτό.

 

Η Μαρινάκου τερμάτισε στην προτελευταία θέση του αγώνα μένοντας εκτός τελικού, με την Hanna Klein να τερματίσει πρώτη στην σειρά της με χρόνο 8:59.28, τη Nadia Battocletti να «έρχεται» δεύτερη με 8:59.65 και την Mauren Koster να είναι τρίτη με χρόνο 9:00.33.

Από τον δεύτερο προκριματικό, το «εισιτήριο» για τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πήραν επτά αθλήτριες, με την Yasemin Can από την Τουρκία να κινδυνεύει να μείνει εκτός λόγω πτώσης, αλλά τελικά να προκρίνεται ως έκτη με 9:01:34.

«Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένη, καθώς έμεινα μακριά από το ατομικό μου ρεκόρ. Η αλήθεια είναι πως ήταν δύσκολη κούρσα, γιατί ξεκινήσαμε πολύ αργά και στα πρώτα μέτρα είχε σπρωξίματα και κλεισίματα και προσπαθούσα να βρω καλύτερη θέση. Είδα πως πάμε πολύ αργά, προσπάθησα να βγω για να οδηγήσω με πρόλαβε μια άλλη κοπέλα. Στη συνέχεια είχε πολλές αλλαγές και σπρωξίματα και όλο αυτό με άδειασε. Ήταν μεγάλη ευκαιρία να περάσω στον τελικό και αυτό είναι κάτι που με στενοχωρεί. Παρόλα αυτά είμαι χαρούμενη για τη γενικότερη παρουσία μου στον κλειστό. Το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσω να δώσω λύση σε ένα πρόβλημα τραυματισμού κι έπειτα θα ξεκινήσω για τον ανοιχτό», είπε η Μαρινάκου με το τέλος του αγώνα.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα:

Κωνσταντινούπολη 2023: Εκτός τελικού η Μαρινάκου runbeat.gr