Εκπληκτικός για μία ακόμη φορά ο Τεντόγλου: πρωτιά στο Τορούν με άλμα στα 8:40μ.

 Runbeat Team   21:54 08-02-2023  

Εκπληκτικός για μία ακόμη φορά ο Τεντόγλου: πρωτιά στο Τορούν με άλμα στα 8:40μ.


Μόλις στο 2ο αγώνα του τη φετινή σεζόν, ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να δείξει τη δυναμική του σημειώνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και τη δεύτερη καλύτερη δική του στον κλειστό στίβο μετά το 8.55μ. που πέτυχε πέρυσι.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκλεψε τις εντυπώσεις στο μίτινγκ του Τορούν κατακτώντας την 1η θέση στο μήκος με άλμα στα 8.40μ.

 

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα του με 8.07μ. συνέχισε με 8.40μ., σημείωσε 8.24μ. στο τρίτο άλμα άφησε την τέταρτη προσπάθεια, σημείωσε 8.27μ. στο πέμπτο άλμα και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση.

To 8.40μ. είναι το έκτο άλμα στην καριέρα του Τεντόγλου και το δεύτερο καλύτερο του στον κλειστό στίβο, πίσω από το 8.55μ. στο Παγκόσμιο του Βελιγραδίου το 2022. Ο “χρυσός” ολυμπιονίκης του Τόκιο αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία τη δυναμική του και τη συνέπεια του σε μεγάλες προσπάθειες.

Ο 25χρονος αθλητής είχε ανοίξει τη σεζόν πριν λίγες ημέρες στο Γκέτεμποργκ με 8.12μ. και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να πετύχει ένα πολύ μεγάλο άλμα. Όλα δείχνουν πως η συνέχεια θα είναι εξαιρετικά συναρπαστικό και πως ο Τεντόγλου θα μπορέσει να θέσει νέους μεγάλους στόχους σε σχέση με τις επιδόσεις που είναι σε θέση να πετύχει. Ο αθλητής είναι αναμφίβολα το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης και παράλληλα υποψήφιος να γίνει ο πρώτος αθλητής στην ιστορία της διοργάνωσης με τρία χρυσά στο μήκος.

Ο Τόμπιας Μόντλερ ήταν δεύτερος με 8.17μ. και ο Μάικελ Μασό τρίτος με 7.84μ.

Ο επόμενος αγώνας του Τεντόγλου θα γίνει μπροστά στο ελληνικό κοινό στις 18 Φεβρουαρίου, ενώ έπειτα θα συμμετάσχει στο μίτινγκ της Μαδρίτης (22/2), στην τελευταία του εμφάνιση πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Ο Τεντόγλου επιστρέφει αύριο στην Ελλάδα μετά τις 20 ημέρες παραμονής στην Σπάλα, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Άκυρος ο Καραλής στο επί κοντώ

Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν μπόρεσε να βρει το ρυθμό του και να κυνηγήσει τα άλματα που θα ήθελε κι έτσι ολοκλήρωσε νωρίς τον αγώνα του στο Τορούν. Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,52 μ. ύψος που δεν μπόρεσε να υπερβεί, προκειμένου να συνεχίσει υψηλότερα. Ο Καραλής προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης, διοργάνωση για την οποία έχει ήδη το όριο με το άλμα στα 5,83 μ. στο μίτινγκ της Καρλσρούης.